Göle Durançam Köyü

Göle Durançam Köyü

Durançam Köyü haberleri, Göle Durançam Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Durançam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Durançam Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göle Durançam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Durançam köyü son dakika gelişmeleri, Durançam köyüne özgü yemekler, Göle Durançam köyünün tarihi, Durançam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Durançam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Durançam , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Durançam  Köyü Resimleri ve Durançam  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göle Ardahan Arası Kaç Km? Göle Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Göle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Durançam  Köyünde doğan biri var mı? Göle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Durançam , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.  

Köyün tarihi geçmişi eskiden ermenilerin yerleşim yeriydi.Daha sonra bölgeye Kafkaslardan gelen Karapapak/Terekeme Türkleri nüfusun çoğunluğunu oluşturdu.Günümüzde göç nedeniyle köy nüfusu azalmıştır.
ARAPAPAK/TEREKEME TÜRKLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Ardahan yemek kültürü hakimdir. Ardahan iline 51 km, Göle ilçesine 27 km uzaklıktadır. Dağ ve ormanlık bir arazi yapısına sahiptir. Köyün kendi arazi sınırları içinde yaylası vardır. Köylü her yıl 3 ay yaylada yaşar.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köyden 1985 tarihinden itibaren şehirlere göç başlamıştır. Bu göç köye maddi ekonomi olarak geri dönmüştür.
Köyde, ilköğretim okulu vardır.okul eğitim vermektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır fakat kötü yapımdan dolayı kullanılamaz haldedir ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.