Göle Filizli Köyü

Göle Filizli Köyü

Filizli Köyü haberleri, Göle Filizli Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Filizli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Filizli Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göle Filizli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Filizli köyü son dakika gelişmeleri, Filizli köyüne özgü yemekler, Göle Filizli köyünün tarihi, Filizli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Filizli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Filizli , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Filizli  Köyü Resimleri ve Filizli  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göle Ardahan Arası Kaç Km? Göle Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Göle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Filizli  Köyünde doğan biri var mı? Göle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Filizli , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.  

Köyün eski adı Sivin´dir. Tarihte Zivin Harabeleri diye geçmektedir. Köyde iki adet eski kilise kalıntısı vardır. Köyde iki kabristan bulunmaktadır. 1. Müslüman mezarlığı ve 2. Ermeni ve Rumlar´dan kalma eski mezarlıktır. Köyün 1960'lı yılların başında yapılmış birde Camii vardır.Köy halkı son derece misafirperverdir ve geleneklerine bağlıdır.Okuryazar oranının yüksekliğiyle beraber tarihlerinede sahip bir yerleşimdir.Ardahan iline 52 km, Göle ilçesine 8 km uzaklıktadır.85 Hanelik bir yerleşim yeridir.Göle ovasının ortasında çok geniş bir düzlükte toplu yerleşmedir. Köyün rakımı 1995-2002m dolayındadır.Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir.Yüksek bir ovada yer aldığından dolayı kışları çok sert ve soğuk,yazları ise serin geçmektedir.Bitki örtüsü ise Step ve Alpin çayırlıklardan oluşmaktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır.Büyükbaş hayvancılık yaygındır.Köyde yoğun olarak kümes hayvancılığıda yapılmaktadır.Arpa,çavdar,yulaf,patates ve yem bitkileri ekimi yapılmaktadır.Süt ve ürünleri üretimi de yapılmaktadır.Son yıllarda köyde besicilik ağırlık kazanmış ve bununla beraber de yem bitkileri üretimi yaygınlaşmıştır.
Köyde; 3 derslikli 5 yıllık ilköğretim okulu bulunmaktadır.Köyün içme suyu şebekesi var, kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde elektrik ve sabit telefon hattı ve köyü çevre yerleşim yerlerine bağlayan stabilize yolu bulunmaktadır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.