Göle Günorta Köyü

Göle Günorta Köyü

Günorta Köyü haberleri, Göle Günorta Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Günorta köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Günorta Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göle Günorta köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Günorta köyü son dakika gelişmeleri, Günorta köyüne özgü yemekler, Göle Günorta köyünün tarihi, Günorta köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Günorta köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Günorta , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Günorta  Köyü Resimleri ve Günorta  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göle Ardahan Arası Kaç Km? Göle Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Göle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Günorta  Köyünde doğan biri var mı? Göle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Günorta , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür.  

Köyün eski ismi Kızılkilise’dir, adını köyde kiliseden almıştır. Kilisenin kalıntıları durmaktadır. 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı (93 Harbi)esnasında Rus Ordularının Kars üzerine yürümeleri üzerine Günorta ve Serinçayır köylerimizden bazı ailelerin Yozgat - Sarıkaya İlçesine göç etmişlerdir. Bu ailelerin Akbucak Köyünde yaşadıkları bilinmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım aslında klasikleşmiş bir terim olmanın dışında fazladan bir şeyi ifade ettiği söylenemez. Çünkü köyün tek geçim kaynağı hayvancılıktır. Köyde ekim yapmak için düzlük arazi bulmak oldukça zor.Zaten iklim koşulları da tarıma pek elverişli değildir. Köyde bulunan tarlalarda ise yonca benzeri uzun ot köylüler tarafında yazın biçilir. Ayrıca Almanya Konya, Bursa, İstanbul’da çalışan genç nüfusunda köyün ekonomisine hatırı sayılır bir katkısı vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi 2007 yılından itibaren vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değil patika bir yol vardır; köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Bir adet ise camii vardır.Ancak camii imamı mevcut değildir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.