Göle Karlıyazı Köyü

Göle Karlıyazı Köyü

Karlıyazı Köyü haberleri, Göle Karlıyazı Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karlıyazı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Karlıyazı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göle Karlıyazı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karlıyazı köyü son dakika gelişmeleri, Karlıyazı köyüne özgü yemekler, Göle Karlıyazı köyünün tarihi, Karlıyazı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karlıyazı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karlıyazı , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karlıyazı  Köyü Resimleri ve Karlıyazı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göle Ardahan Arası Kaç Km? Göle Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Göle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Karlıyazı  Köyünde doğan biri var mı? Göle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karlıyazı , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür.  Ermeni arşivlerine göre köy, Balakian ve Topuzan aileleri tarafından, yaklaşık olarak 1730 yılında kurulmuştur.Karlıyazı köyü 2110 metre rakıma sahip, Göle Ovası'na bakan bir vadi ağzına kurulmuştur. Köyün güney kısmı genellikle tarıma müsait ve mera olarak kullanılabilen düz arazilerden oluşur. Kuzey kısmı ise sıradağlardan ve vadilerden oluşur. Oldukça geniş mera ve tarım alanına sahip köyün sınırları içerisinden geçen Kura Nehri, yine köy sınırları dahilindeki üç adet vadinin suyuyla beslenir. Yaz aylarında, genellikle tarım yapılan alanların hayvanlar tarafından tahrip edilmemesi için yaklaşık 2450m rakımlı, köy sınırları içerisinde bulunan yaylalara göç edilir. Bu yaylalar, köyün konumuna göre kuzeydoğusundadır ve köye yaklaşık olarak 8 km mesafededir. Köy, Ardahan merkezine 38 km, Göle ilçesine 21 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa(büyükbaş) dayanır. Hayvanlardan elde edilen süt, belirli aylarda mandıralara satılarak ek bir gelir elde edilmektedir. Arpa, buğday gibi tahılların tarımı yapılır.Köyde, anasınıfından 5. sınıfa kadar eğitim veren, yaklaşık olarak 1960-65 yılları arası kurulmuş bir ilköğretim okulu bulunmaktadır. 6, 7 ve 8. sınıf eğitim için Göle ilçe merkezindeki ilköğretim okullarından yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.