Gölova Gözüküçük Köyü Video

Gözüküçük, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 183 km, Gölova ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köy, karasal iklime göre daha ılık, Karadeniz iklimine göre daha az yağış almaktadır.

Gölova Gözüküçük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gözüküçük köyü son dakika gelişmeleri, Gözüküçük köyüne özgü yemekler, Gölova Gözüküçük köyünün tarihi, Gözüküçük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gözüküçük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gözüküçük, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gözüküçük Köyü Resimleri ve gözüküçük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölova Sivas Arası Kaç Km? Gölova Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gölova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gölova Gözüküçük Köyünde doğan biri var mı? Gölova Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÖZÜKÜÇÜK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gözüküçük, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 183 km, Gölova ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köy, karasal iklime göre daha ılık, Karadeniz iklimine göre daha az yağış almaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Gölova’mızın 29 köyünden biri olan Gözüküçük köy, Gölova’nın güneyinde 12 km. Mesafede bulunmaktadır. köyün Doğusunda Erzincan'ın Kayı Köyü, Batımızda Kızıldağ’da şirin bir yaylası olan Çukuryurt eski adıyla Kârnus, Kuzeyimizde köye 3 km. uzaklıkta bulunan ve meşhur Çoban Baba Türbesi Bulunan Çobanlı Köyü ve Güneyinde ise Yeni adı Subaşı olan Rüskü ve mezrası Kalecik bulunmaktadır.

Gözüküçük Köyü'nün kurulması ile ilgili bilgiler nesiller boyunca gelen söylentilere dayanmaktadır. Akarsu kenarında bulunması ancak yollardan içeride kalması, köyün mütevazı bir köy olarak hayatını sürdürmesine sebep olmuştur. Son göçler dışında genelde kapalı bir köy olarak kalmıştır. Yeni yapılaşmaların olduğu köyde kışın ancak 10 hane kalmaktadır. Kalanların genelde yaşlılardan oluşması köye okulun açılmamasına sebep olmaktadır. Kışın ancak 25–30 kişinin kaldığı köyün gerçek nüfusu 600 kişidir. Bu nüfusun önemli bir kısmı yaz mevsiminde köye dönmektedir.

Köyün geçiminde tarım en önemli bir faktördür. Buğday, arpa, fiğ ve nohut üretimi yanında şekerpancarı ve fasulye de ekilmektedir. Yine hayvancılığın da rolü vardır. Büyük hayvanlar yetiştirilmektedir. Tarımda makineleşme tamamlanmıştır. Ekim, hasat ve diğer işlemler traktör ve yardımcı ekipmanlarla yapılmaktadır.

köyün Erzincan’ın Kayı Köyüne bakan doğu kesimi genelde dalgalı bir arazidir. Ve Kayı Köyüne giden Toprak Yol 2008 Yılında onarılarak düzlenmiştir.

köyün bir kısmı da Çobanlı Çayına sınırdır. Bu Alanda sulanabilen arazilerimiz varsa da bunun tümü ancak 300 dekar alandır. 5350 dekar arazinin bu kadar az bir alanın sulanması köy İçin önemli bir kayıptır.

köyün Nüfusuyla ilgili çeşitli olaylar olmuştur. Bir kere 1939 Erzincan depreminde 90 kişiyi aşkın kişi ölmüş, 10 hanemiz sönmüştür. Yine 1860 yılında Dumanlı Yaylamızda 80 kişi soğuktan kırılmıştır. Bu yüzden köyün nüfusunda zaman zaman önemli azalmalar olmuştur. Bu da köyün şimdikinden daha büyük olduğunu göstermektedir.Yine çok geniş bir alana yayılan mezralık da bu durumu destekler mahiyettedir. Köyün bulunduğu yer dışında da yerleşim alanları vardı. Ancak bunlar bugün tahrip olmuş durumdadır. Nitekim Yoncalıkta Ermeni kilisesi, Tekir Ahbun 'da ise tarihi binaların temeli bulunmaktadır. Ayrıca Garip Mezarlığı denen sahada ise kimliği bilinmeyen insanlara ait mezarlıklar vardır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar