Göz Sağlığı Açısından ’Sınıfta Oturma Düzeni Değişmeli’ Önerisi

Göz Sağlığı Açısından ’Sınıfta Oturma Düzeni Değişmeli’ Önerisi

Op. Dr. Hayati Türker, ilkokul öğretmenlerinin öğrencilerin sınıftaki yerlerini sık sık değiştirerek görsel ve işitsel eksikliklerinin farkına varmalarını...

Op. Dr. Hayati Türker, ilkokul öğretmenlerinin öğrencilerin sınıftaki yerlerini sık sık değiştirerek görsel ve işitsel eksikliklerinin farkına varmalarını sağlayabileceğini ifade etti.

Op. Dr. Hayati Türker, sınıf içerisinde çocukların sık sık yerlerinin değiştirilmesinin, görsel ve işitsel sorunlarının ortaya çıkması için önemli olduğunu dile getirdi. Türker, aynı zamanda bu uygulamanın çocukların sosyal hayatına da katkı sağladığını dile getirerek, "Öğretmenlerin çocukların sınıfta sık sık yerini değiştirmesi, çocuklarda göz problemlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Sağlık açısından iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu uygulamanın yaygınlaştırılmasından yanayım" dedi.

Arkaya geçme fırsatını bulamayan çocukların, görme ve işitme yetisindeki sorunun farkına varamayacağını açıklayan Dr. Türker, ailelerin çocuklarının sürekli ön sıralara oturtulması için ısrarcı olmamaları gerektiğini ifade etti.

Göz tembelliği sorununa da değinen İzmir'deki Net Göz Dal Merkezi'nde görev yapan Op. Dr. Hayati Türker, çocuklarda göz tembelliği tespiti için 7-8 yaşın geç bir dönem olduğunu açıkladı. Çocukların, görme sıkıntısını ifade edemeyebildiğini ve en geç 5 yaşındayken göz muayenesi olmaları gerektiğini dile getiren Türker, "Çocuklar, göz tembelliği yaşadığını fark edemez. Çünkü her zaman bir gözü tembeldir. En geç 5 yaşına kadar, bu hastalık varsa tespit ve tedavi etmek gerektiğini düşünüyoruz. Çocukların 5 yaşından önce göz muayenesi olmalarını önemsiyoruz. Gözde kayma olduğunda aileler erkenden doktora getiriyorlar. Fakat kayma olsun ya da olmasın, 5 yaşındayken çocukların mutlaka muayene olması gerekir" diye konuştu.

Op. Dr. Hayati Türker, aşı takvimleri gibi göz muayene takvimlerinin de oluşturulması gerektiğini kaydederek, "Anne ve babalar için çocuklarına 5 yaşına geldiklerinde göz muayenesi yaptırma şartı konmasını istiyoruz. Bu sayede, basit bir muayene ile çocuğun 70 yılını kurtarmış olacağız. Çocuk mimar olduğunda göz tembelliği yüzünden işinde zorlanabilir, 3 boyutlu film seyredemeyebilir veya profesyonel araç kullanamayabilir. Erken göz muayenesi, çocukların gelecekleri için önemlidir" şeklinde konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.