Gözaltı Morluklarında Güncel Tedavi Yöntemleri

Gözaltı Morluklarında Güncel Tedavi Yöntemleri

Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, çeşitli nedenlerle oluşan ve kişinin yorgun hatta hasta bir görünümde olmasına neden olan gözaltı morluklarının...

Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, çeşitli nedenlerle oluşan ve kişinin yorgun hatta hasta bir görünümde olmasına neden olan gözaltı morluklarının güncel tedavi yöntemleriyle giderilebildiğini söyledi.

Cildin yaşlanma sürecinde ilk yıpranan bölgelerden birinin gözaltı bölgesi olduğuna dikkat çeken Dr. Jale Yüksek, bu bölgedeki yıpranmaların daha yorgun ve yaşlı bir yüz ifadesi oluşturduğunu belirtti.

Göz çevresinde yaşanan başka cilt sorunlarının da dış görünümdeki iyilik haline olumsuz etki ettiğini hatırlatan Dermatolog Jale Yüksek, "Göz altında mor, koyu renkli cilt rengi, kişilerin sosyal yaşantısını olumsuz etkilemektedir. Göz altı morluğu bazen altta yatan bir hastalığın habercisi olup kişinin genel sağlığına dikkat etmesi gerektiğini gösterir. Kansızlık veya alerji rahatsızlıklarının bir belirtisi de olabilir. Bu rahatsızlıklar tedavi edildiğinde morluk durumu oldukça azalır. Bazen de kişinin alışkanlıkları ve düzensiz yaşam tarzından kaynaklanır göz altı morluğu. Bu durumda ise kişinin sigara ve alkol kullanma alışkanlığını, uzun süre bilgisayarda vakit geçirme süresini ve düzensiz uyku alışkanlığını iyileştirmesi morluğun azalmasında etkili olacaktır."

Gözaltı morluğunun nedenleri

Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, gözaltı morluğunun diğer nedenleri hakkında da şu bilgileri paylaştı: "Ailesel (kalıtımsal) nedenler. Güneş maruziyeti sonucu derinin en önemli katmanı olan dermis katmanının incelmesi. Cildin yıpranması ve yaşlanma sürecine neden olan serbest radikallere maruz kalması ve bunun sonucunda cildin hücre sayısında azalma olması. Hücrelerin bölünme yeteneklerini kaybederek kendini yenileme kabiliyetlerinin düşmesi."

Gözaltı morluğu olan kişilerin genellikle toplumun kendilerine önyargılı davranmalarından rahatsızlık duyduğunu ve tedavi için başvurduğunu ifade eden Yüksek, "Toplumda bu kişilerin madde bağımlısı oldukları, ağır bir hastalık geçirdikleri veya ciddi uyku sorunları yaşayan yorgun bireyler olarak algılandıkları görülmektedir" diye konuştu.

Göz altı morluğunun tedavi yöntemleri

Dr. Yüksek, gözaltı morluklarının tedavi yöntemlerine ilişkin verdiği bilgiler çerçevesinde bu bölgede kullanılabilen C, E ve özellikle K vitamini içeren kremlerin günde 2 kez uygulanabildiğini belirtti.

Kremlerin antioksidan özellikleri sayesinde gözaltı morluğunda azalma sağlayabildiğini bildiren Dermatoloji uzmanı Yüksek, "Biorevitilizasyon" yönteminin de etkili olabildiğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, cildin yeniden yapılandırılması anlamına gelen Biorevitilizasyon tedavisinde serbest radikallerle savaşan antioksidanların, vitaminlerin (özellikle B vitaminleri), hyaluronik asit ve amino asitler içeren hazır kokteyllerin kullanıldığını açıkladı.

Dr. Yüksek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Küçük iğneler yardımıyla göz etrafına 10 dakika gibi kısa sürede uygulanabilen bu tedavi kokteyli, haftada 1 kez olmak üzere 4 seans uygulandığında göz altı morluğunda belirgin azalma sağlayabilmektedir. Biorevitilizasyon cildin yeniden yapılandırılması gereken dermis tabakasına etki eder. Dermisin incelmesini önler, cildin yapıtaşı olan kolajen maddesinin sentezlenmesini sağlar. Cildin elastikiyet kazanımında önemli rol oynar. Göz altındaki morluğu azaltmakla birlikte, göz etrafında parlaklık, kırışıklık giderme etkisi sayesinde göz etrafında ipeksi bir cilt elde edilebilir. Göz kenarında bazen yoğun yapılan botox işlemi nedeniyle veya ailesel nedenlerle gelişen göz altı torbalanmasında da olumlu iyileşme sağlayabilmektedir."

PRP tedavisi gözaltı morluğunun iyileşmesinde de etkili oluyor

Tedavi seçeneklerinden birinin de PRP olduğunu belirten Jale Yüksek, açık adıyla Platelet Rich Plazma tedavisinin göz altı morluğunun azaltılması ve göz etrafının gençleştirilmesinde estetik uygulamalar içinde etkili olan en doğal uygulamalardan biri olduğuna işaret etti.

Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, PRP tedavisinde kişinin kendisinden alınan kanın zengin büyüme faktörleri içeren en doğal plazmaya dönüştürülmesi ile uygulandığını hatırlatarak, bu sayede cildin bozulmuş yapısının tıpkı ciltte oluşan bir yaranın iyileşme süreci gibi iyileşmeye başladığını ifade etti.

Yaklaşık 30 dakika içerisinde gerçekleştirilen bu tedavinin 2-3 haftada bir toplam 3 tedavi kürü şeklinde uygulanarak göz altı morluğunda, torbalanmasında ve kırışıklıklılarında etkili düzelme sağladığını da kaydeden Dr. Yüksek diğer tedavi yöntemlerine ilişkin şunları söyledi:

"Göz altı morluğunda çeşitli lazer sistemleri kullanılabilmektedir. Bunlardan biri Q switch NdYag lazerlerdir. Bu lazer sistemi ile gerçekleştirilen karbon peeling uygulaması ile cildin hemen altındaki dermiste renk hücreleri parçalanır ve kolajen maddesinin sentezlenmesi sağlanır. Böylece göz altı morarması azalarak daha parıltılı ve genç görünümlü göz çevresi elde edilir. 20 dakika içerisinde yapılan uygulama haftada bir şeklinde 4 tedavi kürü ile başarıyı yakalar. Diğer bir lazer tedavisi ise fraksiyonel karbondioksit lazer sistemidir. Cildin üst tabakası ile birlikte soyularak yeniden sağlıklı bir cilt yapılandırması başlatır. Ayda bir yapılan tedavi 3 seans şeklinde gerçekleştirilmektedir."

Işık dolgusu ile gözaltı morluğu tedavisi

Dermatoloji Uzmanı Dr. Jale Yüksek, ışıltı dolgusu adı verilen Hyaluronik asit dolgusunun özellikle göz altı cildinde incelme ve göz altı yağ dokusunda kayıp sonucu gelişen göz altı morluğu tedavisinde etkili bir şekilde kullanılabildiğini belirtti.

Küçük dokunuşlarla, kısa sürede gerçekleştirilen ve kişiyi sosyal yaşantısından koparmayan etkili tedavi yöntemleri sayesinde göz altı morluğu sorunu yaşayan herkeste yüz güldürücü sonuçlar almanın mümkün olduğunu vurgulayan Dr.Jale Yüksek, "Bu tedavi yöntemlerini mutlaka uzman doktorun muayene ve tedavi önerilerinin ardından yaptırmalısınız" dedi.

Gözaltı Morluklarında Güncel Tedavi Yöntemleri

Gözaltı Morluklarında Güncel Tedavi Yöntemleri

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.