Gümüşhane  Kurtoğlu  Köyü

Gümüşhane Kurtoğlu Köyü

Kurtoğlu Köyü haberleri, Gümüşhane Kurtoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurtoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Kurtoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Kurtoğlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurtoğlu Köyü son dakika gelişmeleri, Kurtoğlu Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Kurtoğlu Köyü nün tarihi, Kurtoğlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurtoğlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurtoğlu Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurtoğlu Köyü Resimleri ve Kurtoğlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Kurtoğlu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kurtoğlu, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köy 1849 Osmanli sancagi nüfus kayitlarinda "Kurdoğlu Köyü" olarak gecip 86 hane olarak kaydedilmistir.[1] Köyün adı Kurdoğun söylenişli kurt oğlu anlamını taşıyan eski bir Türkçe sözden gelmektedir.Köyün eski adı "kurdun" olmakla beraber 70 li yıllarda KURTOĞLU olarak değiştirilmiştir. Köyün eski geçmişi vardır. müslüman Türklerin yerleşmesi ile "KURDUN" adını almıştır.Köy Gumushane merkeze baglidir. Koyun bilinen 400 yıllık Türk geçmişi vardır.Oğuzların Kayı boyundan KARAKEÇİLİLER tarafından kurulmuştur.Musul bölgesinden gelerek yerleşmişlerdir.sir kolda elazığın hasabur köyünü kurmuşlardır.Gumushane'de bir, Kelkitte ise bilinen 6 adet Karakeçili köyü vardır.Ermenilerden çok zulüm görmüşlerdir.yine köyün etrafında Osmanlıyı kuran bu aşiret mensuplarının yaptırdığı birçok islam eseri vardır.Türkiye'nin her tarafına yerleşmiş olan Karakeçili aşireti Ertuğrul Gaziye bağlılıklarını yüzyıllarca sürdürmüşler ve onu söğüt/Bilecik Urfa Karacadağda,Kırıkkalede çeşitli etkinliklerle anmaktadırlar.[2]
Gümüşhane merkezine 41 Km. uzaklıktadır. Dağlık bölgedir. Yaştan ,kolcigez ve Daşağıl yaylaları vardır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, 3 depodan beslenmektedir. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.