Gümüşhane  Olukdere  Köyü

Gümüşhane Olukdere Köyü

Olukdere Köyü haberleri, Gümüşhane Olukdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Olukdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Olukdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Olukdere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Olukdere Köyü son dakika gelişmeleri, Olukdere Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Olukdere Köyü nün tarihi, Olukdere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Olukdere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Olukdere Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Olukdere Köyü Resimleri ve Olukdere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Olukdere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?

Olukdere, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Gümüşhane merkezine 22 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Gümüşhane Dağları sıralıdır.Kuzeyindeki yerleşim yeri Tekke, kuzeydoğusunda Pirahmet, güneydoğusunda Çayırardı, güneyinde Esenyurt ve batısında Çamlıköy köyleri bulunmaktadır. Köyün güneybatısında yer alan tepeler yer yer 2000 metreyi aşar.Kurak olduğundan su kaynakları sınırlıdır. Ancak batı ve güneydoğu tarafında kızılçam ormanları mevcuttur. Ayrıca meşe palamudu,ardıç,ladin ve yaban kavakları da ormanlarını süslemektedir. Köyün iklimi, Karasal iklimdir.Yazlar sıcak ve kurak, kışlar sert ve soğuktur.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır.O kul 2010 yılında onarımı karşılığında bir şahsın hizmetine verilmiş ve henüz boşaltılmamıştır. Köyün içme suyu şebekesi vardır,kanalizasyon şebekesi kısmen vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Türk Telekom altyapısı mevcut olup telefon ve internet hizmeti sunulmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.