Güneydoğulu İhracatçılardan Teröre Tepki

Güneydoğulu İhracatçılardan Teröre Tepki

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, yaptığı açıklama ile İstanbul Dolmabahçe'de...

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, yaptığı açıklama ile İstanbul Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu yakınlarında ve Maçka Parkı'nda gerçekleştirilen terör saldırılarını lanetledi.

Altunkaya yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan saldırı nedeniyle büyük bir acı yaşadığını belirterek, terörü kınadı. Altunkaya, açıklamasında, "Ülkemizin ve milletimizin acısı büyük. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, huzur ve barışına yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları şiddet ve lanetle kınıyor, faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz. Hiç kimsenin terörle bir yere varılması mümkün değil. Amacı ne olursa olsun, insanların ölümüne, yaralanmasına, evsiz ve yurtsuz kalmasına neden olan her türlü terör olayını kınıyoruz. Yaşam hakkı en kutsal haktır ve kimsenin bu hakkı, her ne bahaneyle olursa olsun almaya hakkı yoktur. Terörün, şiddetin olduğu yerde huzur olmaz, refah olmaz. Dış mihrakların desteklediği bu terör eylemlerinin temel amacı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini, bozmak, bölge huzurunu bozmak ve insanlarımız arasında kaos ortamı oluşturmaktır. Türkiye, Ortadoğu'da stratejik bir noktada bulunuyor. Türkiye'nin coğrafi konumu, gelişmiş demokrasisi, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri, İslam dünyasının parmakla gösterilen, fikri sorulan, sözü dinlenen bir ülkesi olması bazı güçlerin işine gelmiyor. Bu nedenle de Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, dünyada daha fazla söz sahibi olmasını istemeyen bir takım güçler, sürekli terör örgütleri aracılığı ile ülkemizi zayıf düşürmeye çalışıyor. Sürekli farklı kavramlarla insanlarımızı bölerek, ayrıştırarak hep şiddeti körüklüyorlar. Ancak, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenler şunu çok iyi bilmelidir ki, asla başaramayacaklardır. Milletimiz, bu karanlık oyunlar karşısında sağduyusunu korumalı, asla oyuna gelmemelidir. İstanbul'da gerçekleştirilen kalleş saldırılarda 27'si polis 29 kişi şehidimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acımız büyük. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize yönelen her türlü terör saldırılarının üzerinde geleceğiz. Terörün her türünü ve destekçilerini şiddetle lanetliyoruz" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.