Gürün Kaledere Köyü

Gürün Kaledere Köyü

Kaledere Köyü haberleri, Gürün Kaledere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kaledere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kaledere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gürün Kaledere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaledere köyü son dakika gelişmeleri, Kaledere köyüne özgü yemekler, Gürün Kaledere köyünün tarihi, Kaledere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaledere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaledere, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaledere Köyü Resimleri ve kaledere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Kaledere Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KALEDERE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kaledere, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 124 km, Gürün ilçesine 25 km uzaklıktadır. Dağların ortasında bulunan köy, çevresinden alçakta, çukuru andırmaktadır.

Başlangıçta yayla olarak kullanılan köye zamanla yerleşim başlamış, köy haline gelmiştir. Kurtuluş Savaşı zamanında Ermenilere sığınaklık görevi yapmış olan meşhur kalesi ve yaz kış akan deresinin isimlerinin birleşimi olan "Kaledere" adıyla anılır.

Köyde Ermeniler zamanında sığınaklık yapmış bir kale mevcuttur. Şimdiye kadar hiç kimsenin içine tamamen girmeyi başaramadığı kalede, Ermenilere ait hazinelerin bulunduğu da düşünülmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlçede genel olarak buğday, arpa ve nohut tarımı yapılır. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yapıldığı köyde arıcılık da yaygındır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.