Gürün Konakpınar Köyü

Gürün Konakpınar Köyü

Konakpınar Köyü haberleri, Gürün Konakpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Konakpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Konakpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gürün Konakpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konakpınar köyü son dakika gelişmeleri, Konakpınar köyüne özgü yemekler, Gürün Konakpınar köyünün tarihi, Konakpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konakpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konakpınar, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konakpınar Köyü Resimleri ve konakpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Konakpınar Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KONAKPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Konakpınar (bucak merkezi), Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 108 km, Gürün ilçesine 30 km uzaklıktadır.

Bir rivayete göre köye giriş yolu boğaz denen yer yoldan köye kadar uzak oldugu için kış şartlarındada aşırı kar varken köye ziyarete gelen lerin karda donup ölmesiyle Konukboğan adını alır.Zamanla bu isim Konakpınar olarak değiştirilir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır,turkcell çekmektedir..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.