Gürün Tepecik Köyü

Gürün Tepecik Köyü

Tepecik Köyü haberleri, Gürün Tepecik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tepecik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Tepecik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gürün Tepecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tepecik köyü son dakika gelişmeleri, Tepecik köyüne özgü yemekler, Gürün Tepecik köyünün tarihi, Tepecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tepecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tepecik, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tepecik Köyü Resimleri ve tepecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Tepecik Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

TEPECİK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Tepecik, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 160 km, Gürün ilçesine 22 km uzaklıktadır. Malatya iline 130 km, Darende ilçesine 25 km ve Elbistan ilçesine 60 km uzaklıktadır.

Ekonomi, Kayısı üretimi ve hayvancılıktır.

Tarihsel demografik hareketler gözlendiğinde Osmanlı Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim döneminde Muş civarından Diyarbakır'ın Batısı ve Elazığ ilinin civarlarına yerleştirilen ailelerin arasından daha sonra sebebi kesin olarak bilinmeyen nedenlerden ötürü günümüzdeki yerleşim yerine gelen insanların inşa ettiği köydür.

Kültür Günümüzde gayet muhafazakar yapıya sahip olup genelde ataerkil bir aile yapısına sahiptir. ilişkiler genelde akrabalık ve kapalı bir yapıya sahip 1990 lı yıllar itibarıyla yoğun göç vermesi ve yükseköğretim oranının yükselmesiyle dışa açılımla birlikte açılımlar artmıştır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı var bir tane ebesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik,sabit telefon ve internet vardır.Köy halkı köylerinin iç anadoluya bağlı olduğunu zannetsede gerçekte doğu anadolu bölgesine bağlıdır.

Turkcell ve Avea GSM operatörlerinin baz istasyonları mevcuttur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı var ama görevli yok. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2014 - Abdullah Kara   

2009 - Hasan Kaya    

2004 - Bayram Kara   

1999 - Hüseyin Gündoğan    

1994 - Mustafa Güneş    

1989 - Mustafa Yavuz    

1984 - Recep tepecik

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.