Gürün Yaylacık Köyü

Gürün Yaylacık Köyü

Yaylacık Köyü haberleri, Gürün Yaylacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yaylacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gürün Yaylacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylacık köyü son dakika gelişmeleri, Yaylacık köyüne özgü yemekler, Gürün Yaylacık köyünün tarihi, Yaylacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylacık, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylacık Köyü Resimleri ve yaylacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Yaylacık Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAYLACIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yaylacık, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köy. Köy, Gürün ilçesinin güneybatı kesiminde, Sivas iline 158, Gürün ilçesine 22 km mesafededir.

Köy ismini, Türkmenlerin eskiden bu bölgeyi yayla olarak kullanmış olmalarından almaktadır. Yaylacık, Aşağı ve Yukarı Yaylacık olmak üzere iki köyden oluşmaktadır. Muhtarlık, Yukarı Yaylacık köyündedir. Aşağı Yaylacık köyü mezradır. Yukarı Yaylacık köyü, yaklaşık üç yüz elli yıldır yerleşim merkezi olarak kullanılmaktadır. Köyde yaşayan halkın çoğunluğu Malatya Akçadağ'dan gelmedir. Köyde bulunan haneler Kocalar, Kuzlar, Baburlar, Şahanlar ve Ülgülerdir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.

Köyün ilköğretim okulu yoktur. taşımalı eğitim de yapılmamaktadır. İçme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyonu yoktur. Köyün sağlık evi veya sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Yolu asfalttır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.