Hacettepe Hastanesi’nden Maske Uyarısı ! 

Hacettepe Hastanesi’nden Maske Uyarısı ! 

Maske uyarısı ! Sağlık Bakanı Koca, Eris Varyantı açısından endişeye gerek olmadığını belirtirken, Hacettepe Hastanesi ‘maske kullanımı’ uyarısında bulundu. Pozitif Vakalar Artıyor, Maske Kullanımı Hayati Önem Taşıyor Hacettepe...

Hacettepe Hastanesi’nden Maske Uyarısı ! 

Maske uyarısı ! Sağlık Bakanı Koca, Eris Varyantı açısından endişeye gerek olmadığını belirtirken, Hacettepe Hastanesi ‘maske kullanımı’ uyarısında bulundu.

Pozitif Vakalar Artıyor, Maske Kullanımı Hayati Önem Taşıyor

Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Başhekimliği Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanlığı, ‘Hasta Bakım Alanlarında Maske Kullanımı’ hakkında bir iç yazı yayımladı. Yazıda şu ifadeler yer aldı, “Son 24 saat içinde hastanemizde yapılan SARS-CoV-2 PCR testlerinde pozitiflik oranı yüzde 3’ten, yüzde 20’lere kadar ulaşmıştır. Bununla birlikte aynı ünitede çalışmakta olan üç personelin de SARS-CoV-2 PCR testi pozitif olarak raporlanmıştır. Damlacık-solunum yolu ile bulaşan tüm enfeksiyonların bulaşının önlenmesinde hasta bakım alanlarında maske takma kuralı (tüm personel ve hasta-hasta yakınları için) devam etmekte olup, hayati önem arz etmektedir. Hastanemizde tüm personelin ve hasta hasta yakınlarının maske uyumuna devam etmesi ve maske uyumunun tüm birimlerde birim sorumluları tarafından iç denetimin sağlanması gerekmektedir” 

TTB’den Maske Uyarısı

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimi Kolu ise benzer bir uyarı yaptı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Bu günlerde boğaz enfeksiyonu, ateş, ishal, kusma ve halsizlik ile kendini gösteren bir virüs enfeksiyonu yaygın. Test yapılmadığı için Covid 19 varyantı olup olmadığı bilinmiyor. Sağlık kurumlarında zorunlu maske takılmalıdır. Bunu bakanlığın kamuoyuna hatırlatmasını bekliyoruz” denildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.