Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Memur-Sen Genel Merkezinden yapılan çağrı ile Türkiye genelinde her ilde Cuma namazına müteakip, Halep'te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı...

Memur-Sen Genel Merkezinden yapılan çağrı ile Türkiye genelinde her ilde Cuma namazına müteakip, Halep'te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gaziantep Eruslu Camiinde toplanan yüzlerce kişi, Cuma namazı sonrası cami avlusunda saf tutarak Halep'te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası cami imamı öncülüğünde dünyanın bir çok noktasında zulüm altında olan Müslümanlar için edilen duaya hep bir ağızdan amin denildi.

Namaz sonrası basın açıklaması yapan Memur-Sen ve Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, "98 yıl önce Antep'e gelen ve Antep'imizi kuşatan haçlı zihniyeti bugün Halep'imizi kuşatmıştır. O gün bizzat kandilleri gelen emperyalist haçlı zihniyeti bugün ise bu coğrafyaya taşeron örgütlerle gelmektedir. Halep Antep'in ikiz kardeşidir" dedi.

"İnsanlık duyarsız, insanlık kayıtsız'

Halep'te yapılan zulme sessiz kalındığına dikkat çeken Gök, "En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz. Ezilen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Neden? Yoksa bu köhne sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor? Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçemediği bu bozuk dünya düzeninde, herkes bilmeli ki bir gün, insanlığın sığınacak yeri kalmayacak" diye konuştu.

Öte yandan, Cuma namazı sonrası cami cemaatinden Halep'teki vatandaşlar için yardım toplandı. Yapılan basın açıklaması sonrası cami avlusunda toplanan kalabalık sessizce dağıldı.

Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.