Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Mersin'de, Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde toplanan bir grup, Halep'te yaşanan ölümlere dikkat çekmek amacıyla cuma namazı sonrası gıyabi cenaze...

Mersin'de, Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde toplanan bir grup, Halep'te yaşanan ölümlere dikkat çekmek amacıyla cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulu Cami'deki cuma namazı sonrası, Halep'te öldürülen siviller için kılınan gıyabi cenaze namazına, Mersin Gençlik Platformu üyeleriyle çok sayıda vatandaş da destek verdi. Namaz sonrası açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtarın" çağrısı yaptı. Srebrenitsa'nın kaderini bugün Halep'in yaşadığına dikkat çeken Çelik, "Halep bizim tarihimiz, Halep bizim parçamız. Halep bizim yürek yangınımız" dedi.

Halep'te insanlık ölürken, Batı'nın yine üç maymunu oynadığını kaydeden Çelik, "Bugün insanların, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık, bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, şu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor" diye konuştu.

Artık Halep'in, insanlığın topyekun öldüğü bir yer olduğunu ifade eden Çelik, "Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Ümmet, kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz, ezilen biziz" ifadelerini kullandı.

Çelik, açıklamasının sonunda, yardım kuruluşlarıyla birlikte, "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar" temalı bir kampanya başlattıklarını belirterek, kampanya sonunda Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Öte yandan, Ulu Cami avlusunda, Halep'teki katliama dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açıldı. Halep'teki vahşeti tüm çıplaklığı ile gözler önüne seren sergi, vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Halep’te Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.