Haşhaşlı muhallebili revani

Haşhaşlı muhallebili revani

Haşhaşlı muhallebili revanimiz ikindi çaylarına, günlerinize, bütün özel günlere kolaylıkla yapacağınız bir şerbetli kektir.

SEVGİLİ HANIMLAR

Haşhaşlı muhallebili revanimiz ikindi çaylarına,günlerinize,bütün özel günlere kolaylıkla yapacağınız bir şerbetli kektir.

Yemek buluşmalarına,çay toplantılarına son noktayı tatlı koyar. Son noktayı muhallebili revanimizle koyup akılda kalmak isterseniz muhallebili tatlımızı mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

Tatlımız 3 aşamadan oluşuyor ancak yapımı çok kolay,maksimum hazırlama süresi 60 dk dır.

MALZEMELER

KEKİ İÇİN;
1 sb toz şeker
1 sb irmik
1 sb haşhaş
3 yumurta sarısı
1 sb süt
1,5 sb un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN;
2,5 sb su
2,5 sb toz şeker
Yarım limon

MUHALLEBİSİ İÇİN,

1 lt süt
1 sb nişasta
1 sb toz şeker
1 paket krem şanti

YAPILIŞI


 
Haşhaşlı muhallebili revani tarifimize öncelikle kekimizi hazırlayarak başlıyoruz. Yumurta sarılarımızı ve toz şekeri kabımıza alıp çırpıyoruz ,iyice karışana kadar çırptıktan sonra diğer kek malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra yağlamış olduğumuz tepsimize döküyoruz ve 180 ° lik fırında pişirmeye bırakıyoruz.
Kekimiz pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz. Şekerimizi suyumuzu tencereye alıyoruz,yarım limonumuzuda sıkıyoruz,kaynayana kadar bekliyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz 5 dk kaynatıyoruz ve ocaktan alıp serin bir yere koyup soğumasını sağlıyoruz.

Daha sonra revanimizin muhallebisini hazırlıyoruz. Muhallebi malzemelerimizi tencereye alıp karıştırıyoruz, daha sonra ocakda pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca muhallebimiz kıvam alacaktır.Kaynayıp kıvam aldıktan sonra 2 dk daha karıştırarak pişiriyoruz daha sonra ocağın altını kapatıp muhallebimizide soğumaya bırakıyoruz.

Diğer tarafta pişmekte olan kekimizi kürdan yada bıçak yardımıyla  kontrol ediyoruz,kekimizin üzeri hafif kızarınca içide  pişmiş oluyor, tabi bazı fırınların pişirme süresi daha uzun yada daha kısa olabilir kontrol ederek pişmişse kekimizi çıkarıyoruz.

Kekimiz sıcakken şerbetimiz de  soğukken kek ve şerbeti buluşturuyoruz. Şerbeti çekmesini beklemenize gerek kalmadan hemen çekiyor zaten.

Diğer tarafta soğumaya bıraktığımız muhallebiyi çırpıcıyla çırpıp şerbetli revanimizin üzerine döküyoruz,sıpatula yardımıyla düzeltip haşhaş serperek süslüyoruz. Haşhaşlı muhallebili revanimiz servise hazır. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.