Hastanın Önce Kalbi Durduruldu, Sonra Ameliyatı Gerçekleştirildi

Hastanın Önce Kalbi Durduruldu, Sonra Ameliyatı Gerçekleştirildi

Nefes darlığı şikâyeti ile yıllardır farklı doktorlara başvuran 57 yaşındaki Mehmet Çetin’e en son İzmir Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde ciddi mitral kapak bozukluğu ve ritim bozukluğu tanısı konuldu. Hastanede ilk defa...

Nefes darlığı şikâyeti ile yıllardır farklı doktorlara başvuran 57 yaşındaki Mehmet Çetin’e en son İzmir Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde ciddi mitral kapak bozukluğu ve ritim bozukluğu tanısı konuldu.

Hastanede ilk defa yapılan Mekanik Mitral Kapak Replasmanı (kalp kapağının değiştirilmesi) ve RF Kateter ile Ablasyon cerrahisi (radyo dalgaları verilerek yapılan ritim bozukluğu tedavisi) uygulanan hasta aynı anda yapılan iki önemli cerrahi işlem ile sağlığına kavuştu. Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Haydar Yaşa, Prof. Dr. Habib Çakır ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon başarılı bir şekilde tamamlandı.

“Bu iki işlemi tek bir operasyonla hastamıza başarı ile uyguladık.”

Prof. Dr. Haydar Yaşa; “Operasyon sonrası bir süre yoğun bakımda tedavi gören hastamızı servise aldık. Takibi devam etmekte olup yakın zamanda taburculuğunu planlamaktayız. İzmir Şehir Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu iki işlemi tek bir operasyonla hastamıza başarı ile uyguladık. Hastanemizin sağladığı teknolojik yenilikler sayesinde kliniğimizde bu ve bunun gibi cerrahisi zor operasyonlar başarı ile yapılmakta, bu sayede hastalarımız yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmektedir. Bundan dolayı büyük mutluluk duymaktayız” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.