Havsa Hasköy

Havsa Hasköy

Hasköy haberleri, Havsa Hasköy güncel son dakika gelişmeleri, Hasköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Havsa köyleri arasında yer alan Hasköyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Havsa Hasköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasköy son dakika gelişmeleri, Hasköye özgü yemekler, Havsa Hasköyün tarihi, Hasköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasköye ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasköy , Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasköy Resimleri ve Hasköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ve Havsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Havsa Hasköyde doğan biri var mı? Havsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hasköy, Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Rakımı 110 metredir.

2017 yılı verilerine göre köyün nüfusu 607'dir. 

Köyün işlenen arazisi 37 bin dekar, merası ise 2 bin dekardır. 

Köy Havsa merkezin kuzeyinde, 12 km. uzaklıktadır. Edirne-Kırklareli asfaltı ile güneyden-kuzeye uzanan Havsa-Süloğlu yolunun kesiştiği yerde kuruludur. Yapılan arkeolojik kazılarda bölgenin en eski ve en önemli yerleşim yerlerinden biri olduğu anlaşılmıştır. 

Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde Hasköy'den “Evsaf-ı Kasaba-i Ma’mur Hasköy” şeklinde bahseder ve köyün bayındır bir bölge olduğuna değinir. 

Köy, 1923 yılında Yunanistan’dan, 1928 yılında Bulgaristan’dan, 1931 yılında Yugoslavya’dan ve 1932'de Romanya’dan gelen göçmenlerle bu günkü duruma gelmiştir. Köyde ortaokul vardır. Köy yolu asfalttır. 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.