Havsa Necatiye Köyü

Havsa Necatiye Köyü

Necatiye Köyü haberleri, Havsa Necatiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Necatiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Havsa köyleri arasında yer alan Necatiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Havsa Necatiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Necatiye köyü son dakika gelişmeleri, Necatiye köyüne özgü yemekler, Havsa Necatiye köyünün tarihi, Necatiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Necatiye  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Necatiye, Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Necatiye  Köyü Resimleri ve Necatiye  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ve Havsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Havsa Necatiye Köyünde doğan biri var mı? Havsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Necatiye, Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Edirne iline 27 km, Havsa ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Köyün adı bir rivayete göre M. Kemal Atatürk tarafından Edirne ziyaretine giderken verilmiştir. Köyün eski adı Mındarca'dır. Atatürk'e köy sakinleri ayran ikram etmişler ve Atatürk "Bu şirin köyün adı nedir?" diye sorduğunda "Mındarca" denilmesi üzerine "Koca Türkiye'yi kurtardık, sizin köyünüzü mü kurtaramadık" deyip kurtuluş anlamına gelen Necatiye ismini vermiştir.

Köyün iklimi, Türkiye'de Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır ancak doktor veya hemşire bulunmamaktadır. Köye ulaşım çok kolaydır. Köy Edirne-İstanbul otoyolunun üstünde bulunmaktadır. Köyde elektrik, sabit telefon, internet, otel, benzinlik, lokanta gibi hizmetler mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.