Hayvanseverlerin Seferber Olduğu Caretta Caretta Öldü

Hayvanseverlerin Seferber Olduğu Caretta Caretta Öldü

Mersin'in Erdemli ilçesinde deniz yüzeyinde yaralı olarak görülen caretta caretta türü deniz kaplumbağasının ölümü hayvanseverleri üzdü.

Mersin'in Erdemli ilçesinde deniz yüzeyinde yaralı olarak görülen caretta caretta türü deniz kaplumbağasının ölümü hayvanseverleri üzdü. Birçok hayvanseverin kurtarmak için seferber olduğu carettanın ölümü, küçük bir hayvanseveri de duygulandırdı.

Erdemli merkezindeki Topraksu Tesisleri ile balıkçı barınağı arasında kalan bölgede deniz içinde yaralı bir kaplumbağa gören hayvanseverler, durumu belediye ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi yetkililerine bildirdi. Ancak yaralı olduğu anlaşılan caretta carattanın bir süre sonra deniz yüzeyinde hareketsiz kaldığı görüldü. Dalgayla birlikte kıyıya vuran carettanın öldüğünü gören hayvanseverler, büyük üzüntü yaşadı. Olayı haber alarak gelen hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, carette üzerinde inceleme yaptı. İğdigül, "Ben veteriner hekim değilim ama şöyle baktığımda herhangi bir darp izi yok. Yüzgeçlerinde bir bağlanma yok, boğulma yok. Bizim şüphelendiğimiz olay balık ağlarına takılıyor, balıkçılar da çıkarıyor. Duyarlı olanlar "ağım parçalanmış önemli değil" diyor. "Carettayı yaşatayım ağımı yeniden örerim" diyor. Ama bazı vicdansızlar, ağlarına takılan bu yavrularımızı, canlarımızı, carettaları öldürüyorlar. Taş bağlayıp boğmaya çalışıyorlar, işkenceyle kötü muamele ediyorlar" dedi.

Ölen carettada bir darp izi bulunmadığını anlatan İğdigül, "Şimdi yetkililer gelecek. Bu canımızı alıp bakacaklar. Gidip inceleyecekler, neden öldüğü ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Carettanın ölümüne şahit olduğunu anlatan 11 yaşındaki hayvansever Tuana Karasu da, "Denizde hareket eden bir canlı gördüm. Sahile indim, iyi bir vatandaşta geldi. Belediye ekiplerini aradık. Önce hareket ediyordu, sonra hareketi kesildi. Suyla birlikte hareket etmeye başladı. Ben o anda çok duygusal anlar yaşadım. Ben hayvanları seven ve koruyan bir çocuğum" şeklinde konuştu.

Hayvanseverlerin yardımıyla sahil yoluna alınan ölü caretta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şubesi yetkililerince inceleme yapılmak üzere alındı. Üzerinde darp izi bulunmayan yaklaşık 50 kilo ağırlığındaki caretta carettanın kesin ölüm sebebi, yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.

Hayvanseverlerin Seferber Olduğu Caretta Caretta Öldü

Hayvanseverlerin Seferber Olduğu Caretta Caretta Öldü

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.