Hep-sen % 2 Barajını Aştı

Hep-sen % 2 Barajını Aştı

Kamudaki sağlık çalışanlarının hak mücadelesinde önemli kazanımlar sağlayan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN), % 2 barajını aşarak önemli bir başarıya daha imza attı. Mevki ve Makamları Elinin Tersiyle İten,...

Hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, ait, paramedik ve diğer sağlık personelleri

Kamudaki sağlık çalışanlarının hak mücadelesinde önemli kazanımlar sağlayan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN), % 2 barajını aşarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Mevki ve Makamları Elinin Tersiyle İten, ‘Yanlışa Yanlış’ Diyen Tüm Teşkilatımıza Selam Olsun

HEP-SEN Teşkilatlanma Başkanı Oğuz Koyuncu, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kurulduğumuz günden beri canla başla çalışan nöbetlerin arta kalan vakitlerde saha faaliyetleri gerçekleştiren, evde çocuğunu bırakıp ailesine harcayacağı vakti emek mücadelesine harcayan, tüm menfaatleri, mevkileri ve makamları elinin tersiyle itip, ‘yanlışa yanlış’ diyen tüm teşkilatımıza selam olsun. Bugüne kadar sendikal mücadelemizin önüne konulan barıkatları nasıl ezip geçtiysek bugün itibariyle de yüzde 2 baraj yeter sayısına ulaşıp bu barajı da ezip geçmiş bulunmaktayız. Bu haklı gurur hepimizin. Tüm teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Her ne kadar baraj yeter sayısına ulaşmış olsak da bu kanunsuz uygulama ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yaşasın inananların hareketi, yaşasın hepimizin hareketi” dedi.

Kamudaki sağlık çalışanlarının hak mücadelesinde önemli kazanımlar sağlayan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN), % 2 barajını aşarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Yüzde 2 Barajı Nedir ?

Sendikal örgütlenmenin önünde önemli bir engel olan yüzde 2 barajı ne anlama geliyor. Yüzde 2’lik sendika barajı, hizmet kolunda çalışan kamu görevlilerinin toplam sayısının %2’sini ifade ediyor. Bu rakam, açıklanan resmi üye sayıları üzerinden hesaplanıyor. Bir sendika, %2’lik sendika barajını aşacak ise, hizmet kolunda çalışan kamu görevlilerinin en az yüzde 2’sinin o sendikaya üye olması gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.