Hep-sen ‘den Üniversite Hastaneleri İçin Eş Durum Tayininde Emsal Kazanım!

Hep-sen ‘den Üniversite Hastaneleri İçin Eş Durum Tayininde Emsal Kazanım!

Ege Üniversitesi Hastanesindeki üyemizin mazeret (eş durumu) tayin isteminin red edilmesine yönelik işleminin iptal istemiyle açılan davada emsal bir karar çıktı.  Şimşek : “Her Zaman Üyelerimizin Yanındayız”  Mahkeme, hukuka aykırılığı...

Ege Üniversitesi Hastanesindeki üyemizin mazeret (eş durumu) tayin isteminin red edilmesine yönelik işleminin iptal istemiyle açılan davada emsal bir karar çıktı. 

Ege Üniversitesi Hastanesindeki üyemizin mazeret (eş durumu) tayin isteminin red edilmesine yönelik işleminin iptal istemiyle açılan davada emsal bir karar çıktı. 

Şimşek : “Her Zaman Üyelerimizin Yanındayız” 

Mahkeme, hukuka aykırılığı açık olan mazeret tayini red işleminde yürütmenin durdurulması kararı verdi.  HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, “Güçlü hukuk servisimiz ve kadrolarımızla her zaman üyelerimizin yanında durmaya devam edeceğiz” dedi. 

Aile Türk Toplumunun. Temel Yapı Taşıdır

HEP-SEN Hukuk Servisi konu hakkında Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi, “Mahkeme Yürütmeyi Durdurma kararında, anayasa belirtilen Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar”… hükmüne atıf yaparak idarelerin yapılacak işlemlerde de bu hususu göz önünde bulundurması gerektiğine özellikle değinmiştir. Yine anayasal bu hükmün yanı sıra Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 17. maddesi uyarınca kura şartına tabi tutulmadan kurumlar arası naklen atama yoluyla Sağlık Bakanlığı kadrolarına atanabileceği, davalı idarece davacının atamasının yapılmamasına yönelik hukuken kabul edilebilir sebep sunulamadığını belirtmiştir. Mahkeme bu  kararı ile: idarenin bu ret işlemi ile anayasamızda belirtilen ailenin korunması yükümlülüğünün ve atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 17. Maddesine idarelerin uyması gerektiğini bir kez daha idarelere hatırlatmıştır. Temel hak ve özgürlükler her şeyin önünde gelir. Bir idari işlem sebebiyle kanuna aykırı olarak temel hak ve özgürlükler zedelenemez, ihlal edilemez. Aile Türk toplumun temel yapı taşıdır. Anayasamızda da bu açıkça belirtilmektedir. Buradan tüm idarelere çağrı yapıyoruz, her türlü işleminizde ilk esas almanız gereken anayasadır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.