Hep-sen Mücadeleyi Kazandı, Hemşireler Artık Eczaneden İlaç Taşımayacak

Hep-sen Mücadeleyi Kazandı, Hemşireler Artık Eczaneden İlaç Taşımayacak

Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi’nde hemşirelerin, görev tanımları dışında eczaneden ilaç taşıdığını anlatan Salman, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Diğer illerimiz gibi Denizli’de de HEP-SEN hareketimiz,...

HEP-SEN Denizli İl Temsilcisi Şeref Salman, sendika olarak verdikleri mücadele neticesinde Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi’nde artık hemşirelerin ‘eczaneden ilaç taşıma’ görevlerine hastane yönetimi tarafından son verildiğini müjdeledi.

Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi’nde hemşirelerin, görev tanımları dışında eczaneden ilaç taşıdığını anlatan Salman, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Diğer illerimiz gibi Denizli’de de HEP-SEN hareketimiz, bu konu hakkında da gerekli tüm süreçleri yürüttü. Mücadelemiz sonucunda, artık gerekli düzenlemeler yapıldı ve hemşirelerimizin bu sorunu çözüldü. Halkımızın sağlığı için 7/24 kesintisiz hizmet veren hemşirelerimize ve bakım bekleyen hastalarımıza hayırlı olsun. Hem ilimizde hem de ülkemizde bu sorunun yaşandığı tüm hastanelerde kararlı mücadelemizin sonuç vereceğine yürekten inanıyoruz, siz de inanın.Elbette tek sorunumuzun bu olmadığını biliyoruz, bu sorunu çözdüğümüz gibi, birazdan başlık başlık tespit ettiğimiz ana sorunların da çözümü için her türlü girişimde bulunacağımızın teminatını vermek istiyoruz” dedi.

En temel sorunumuz: İstihdam eksikliği

“Başta hemşireler olmak üzere, sahada yeterli sayıda sağlık çalışanı bulunmamaktadır” diyen Salman, “Bu durum, çalışanların aşırı iş yükü altında ezilmesine, tükenmişlik sendromu yaşamasına ve yıllık izinlerini bile kullanamamasına neden olmaktadır. Sağlık çalışanı eksikliği hem sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürmekte hem de çalışanların sağlığını ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu durum, siz değerli halkımızın da hak ettiği bakımı ve tedaviyi almasına engel olmaktadır” diye konuştu.

Bir diğer sorunumuz: Görev tanımı dışı çalışma

Sağlık profesyonellerinin görev tanımlarına uygun olmayan işleri yapmaya zorlandığını kaydeden Salman, “Denizli Devlet Hastanesi’nde hemşireler, sekreterin veya hekimin yapması gereken işleri yapmakta, bu nedenle kendi görevlerini ve hasta bakımlarını tam olarak yerine getirememektedir. Hastane yönetimi, bu konuda yaptığımız görüşmelere  rağmen bu uygulamadan vazgeçmemekte, halkın sağlığını ikinci, üçüncü plana koymaktadır. Denizli devlet hastanesinde birimler arası farklı çalışma sistemleri uygulanmakta, bazı birimler gerek malzeme gerek çalışan/hasta oranı daha yüksek tutularak hizmet verilmekte; bazı birimler istemedikleri çalışma sistemine zorlanmakta, adaletsiz bir yöntem ayrılığı uygulanmaktadır. Bu durum da idareye iletilmesine karşın, herhangi bir düzenleme yapılmamıştır” dedi.

HEP-SEN Denizli İl Temsilcisi Şeref Salman, sendika olarak verdikleri mücadele neticesinde Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi’nde artık hemşirelerin ‘eczaneden ilaç taşıma’ görevlerine hastane yönetimi tarafından son verildiğini müjdeledi.

Liyakatin hiçe sayıldığı bir diğer sorun: Görevlendirme adaletsizliği

Salman, sözlerini şöyle sürdürdü, “Maalesef, siyasi, sendikal veya kişisel ilişkiler kullanarak genel idari hizmetler sınıfında görevlendirilen sağlık çalışanları var. Bu durum, hem sağlık hizmeti sınıfındaki çalışanların hakkını gasp etmekte hem de sahada yaşanan personel eksikliğini artırmaktadır. Halkımıza sesleniyorum, bakım aldığınız kişileri, o kişileri yönetenleri kimin nasıl seçtiğini sorgulama hakkınız yok mu? Sizi, hasta olan yakınlarınızı siyasi rant mı kurtaracak yoksa profesyonel eller mi? Biz bunun bilinciyle, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bu uygulamadan vazgeçmesi için yazılı başvuru yaptık, ancak kendileri cevap vermedi. Bununla kalmadık, Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurumuzu da yaptık, elimizden başka ne geliyorsa da yapmaya devam edeceğiz. Bizler, devletin memuruyuz ve sendikamızın Denizli temsilciliği olarak, Sağlık Profesyonellerinin haklarını ve çıkarlarını korumak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde, haktan, adaletten, doğruluktan ve kanunlardan kopmadan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefe yürüyoruz. Sağlık Profesyonellerinin sorunlarının çözümü için, yapıcı ve çözüm odaklı bir çalışma sistemi kurulana kadar tüm bu saydığımız sorunların, yaptığımız girişimlerin takipçisi olacağız. Tüm sağlık çalışanlarını, mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz”

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.