İaü Uygulamalı Eğitim Modeli İle Öne Çıkıyor

İaü Uygulamalı Eğitim Modeli İle Öne Çıkıyor

Evrensel ilkeleri dikkate alan ve küresel dünyaya entegre olan nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) , 177 önlisans...

Evrensel ilkeleri dikkate alan ve küresel dünyaya entegre olan nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) , 177 önlisans ve lisans programında aktif olan 165 uygulama laboratuvarında gerçekleştirdiği uygulamalı eğitimlerle iş hayatında fark yaratacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Uygulamalı eğitim modeli, öğrencilerin gerçek iş koşullarına hazırlanması ve nitelikli insan gücü oluşması için önem arz ediyor. 8 yıldır en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri olan İAÜ kurulduğu günden bu yana eğitim alanına yaptığı 5 milyar liralık yatırımla uygulamalı eğitim modeli ile öne çıkıyor. 80 binin üzerinde çözüm ortağı ile Türkiye'de uygulamalı eğitime odaklanan vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralardan birinde yer alan üniversite, mühendislikten tıp ve diş hekimliğine, güzel sanatlardan mimarlığa, iletişimden hukuka kadar 16 fakülte ve yüksekokul bünyesindeki 177 önlisans ve lisans programında uygulamalı eğitim uyguluyor.

Öğrencileri hayata dokunuyor

Eğitim altyapısını uygulama alanı üzerine kurgulayan üniversitede her bir bölüm/program uygulama alanına paralel olarak eğitim vermeye odaklanıyor. Öğrenciler moda ve ayakkabı uygulama atölyelerinde pratik yaparken, gastronomi ve mutfak sanatları uygulama alanında, demo mutfak ve kafeteryada aşçılık deneyimi yaşıyor. Yine öğrenciler tiyatro ve dans sahneleri, çizim sınıfları, mimari restorasyon atölyeleri, RTV stüdyoları, medya platosu gibi eğitim gördükleri bölümlerin uygulama alanlarında gerçek hayata dokunuyorlar.

Aydın "En önemli farkımız uygulamalı eğitim anlayışına sahip olmamızdır"

Akademik eğitimin yanı sıra kişisel gelişim ve mesleki becerilerin artırılmasına da önem veren İAÜ'nün bilgiyi üretime dönüştürecek bir altyapıya sahip olduğunu belirten üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Eğitime yatırım yapmayı, geleceğe yatırım yapmak olarak gören üniversitemizi diğer üniversitelerden farklı kılan en önemli özelliğimiz uygulamaya ağırlık veren bir eğitim anlayışına sahip olmamızdır" diyor.

165 laboratuvar öğrencilerin hizmetinde

Üniversitenin bünyesinde 27'si temel tıp bilimleri laboratuvarı, 15'i "Prof. Dr. Aziz Sancar Teknoloji Merkezi'nde yer almak üzere üniversite bölümlerine dağılmış toplam 165 uygulama laboratuvarı bulunuyor. Bu laboratuvarlar içinde, kuyumculuk ve takı tasarımından saç bakım ve güzellik hizmetlerine, bilgisayar laboratuvarlarından inşaat yapı ve denetim laboratuvarlarına, klinik tanı laboratuvarlarından diş hekimliği fakültesi laboratuvarlarına kadar onlarca uygulama laboratuvarı bulunuyor.

Tıp ve diş hekimleri yaparak öğreniyor

Geçtiğimiz yıl eğitim öğretime başlayan Tıp Fakültesi'nin 27 tıbbi laboratuvar ile öğrencilere uygulamalı mesleki eğitimi altyapısı sunduklarını belirten İAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yakup Tuna, tıp eğitimi alan öğrencilere, mesleği en iyi şekilde öğretip uygulama yapma olanağı sunduklarına vurgu yapıyor. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Zaimoğlu ise, diş hekimliği eğitiminin uluslararası standartlarda, en son teknolojik donanımlara sahip fiziksel ve teknolojik olanaklarla gerçekleştirildiğine işaret ederken; pratik tecrübenin çok önem taşıdığı diş hekimliği eğitiminde öğrencilerin kliniklerde uygulama imkanına sahip olduklarını söylüyor. Türkiye'de halen Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin her bölümünden mezun olacak nitelikli sağlık gücüne çok büyük bir ihtiyaç duyulduğunu belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürtekin, üniversitenin her bölümde güncel teknolojik donanımlara sahip laboratuvarlarla güçlü bir alt yapıya sahip olduğunun altını çiziyor.

Uygulamalı Medya Platosu'nda eşsiz deneyim

İAÜ öğrencilerinin eğitim yarıyıllarına serpiştirilmiş haber, televizyon programı, radyo yayını ve film üretimi derslerinin uygulama alanı olarak tasarlanan stüdyo kompleksinde, ders içerikleri açılımında düşüncenin teknoloji desteği ile görsel ve işitsel farkındalıkların deneyimlenmesi, mesleki kazanımlar ve mezuniyet sonrası profesyonel dünyayı tanımlamaları amaçlanıyor.

Eğitim kalitesini uluslararası standartlar doğrultusunda artırabilmek için "Uygulamalı Medya Platosu', "Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi" ve "Sanal Gerçeklik Laboratuvarı" (VRlab) ile iletişim öğrencilerine güncel iletişim dinamikleri üzerinden uygulamalı eğitimler verdiklerini belirten İAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yenğin, "Öğrencilerimizin küresel dünyada itibar görecek bilgi, beşeri ve donanıma sahip olması amacıyla altyapıyı sürekli yenileyerek, uygulamada uluslararası düzeyde öncü olmayı hedefliyoruz" diyor.

Gastronominin yeni şefleri pazara hazırlanıyor

Türkiye'nin en geniş mutfak ekipmanı ile en modern uygulama mutfağı donanımına sahip olan İAÜ, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde Türkiye'de toplam 115 bin işletme ve 600 bin kişilik istihdamı ile 22 milyar dolar büyüklüğe ulaşan yiyecek içecek sektöründe kariyer yapacak gençlere yemek yapmanın sanatını öğretiyor. İAÜ GSF Dekanı Prof. M. Reşat Başar, gastronomi mutfağında "food design" kavramını geliştirecek çalışmalar içinde olduklarının altını çizerken, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Bostan da örnek bir eğitim ve uygulama mutfağı ile hem ulusal hem de uluslararası mutfaklara yönelik bilgi ve beceriye sahip profesyoneller yetiştirmeyi arzuladıklarını söylüyor.

İaü Uygulamalı Eğitim Modeli İle Öne Çıkıyor

İaü Uygulamalı Eğitim Modeli İle Öne Çıkıyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.