İlaçlama çalışmalarına balık desteği

İlaçlama çalışmalarına balık desteği

Halk sağlığı ve çevre sağlığını korumak için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, karasinek, sivrisinek ilaçlamasında...

Halk sağlığı ve çevre sağlığını korumak için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, karasinek, sivrisinek ilaçlamasında sorunu aphanius cinsi balıklarla çözmeyi planlıyor.

Çankaya Belediyesi, ilaçlama çalışmalarında yeni bir projeyi hayata geçirdi. Halk sağlığı ve çevre sağlığı adına ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, jit alanlarında, yapay ve biyolojik göletlerde aphanius balıklarıyla birlikte çalışacak. Pilot çalışma için aphaniuslar, Sağlık Bakanlığı Gaziler Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi içerisinde yer alan yapay gölete bırakıldı. Sivrisinek larvası yiyerek beslenen aphaniuslar, Çankaya Belediyesi yetkililerinin 3 aylık çalışması sonucu Çankaya'ya getirildi. Balıklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünden alınan balık taşıma izniyle Hirfanlı Barajı'ndan taşındı. Yetkililer, endemik bir tür olan aphaniusların sadece İç Anadolu havzası içerisinde taşınabildiğine dikkat çekti. Alanda daha önce klasik yöntemlerle ilaçlama çalışması yapıldığını belirten yetkililer, kampüs içerisinde hasta ve hasta yakınlarının olması nedeniyle ekolojik çalışmayı başlattıklarını ve verim alındığı takdirde bu çalışmayı yaygınlaştıracaklarını belirtti. Balıklar, Çankaya Belediyesi mühendisleri ve Gazi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Hastane Müdür Yardımcısı Bülent Erdem gözetiminde gölete bırakıldı.

İlaçlama çalışmalarına balık desteği

İlaçlama çalışmalarına balık desteği

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.