İlkadım Belediyesi’nden “Mevlit Kandili Özel Programı”

İlkadım Belediyesi’nden “Mevlit Kandili Özel Programı”

11 Aralık Pazar günü Gürbüz Camii'nde İlkadım Belediyesi ve Son Peygamber Platformu ve Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÇEYDER) tarafından "Mevlit...

11 Aralık Pazar günü Gürbüz Camii'nde İlkadım Belediyesi ve Son Peygamber Platformu ve Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÇEYDER) tarafından "Mevlit Kandili Özel Programı" düzenlenecek.

İlkadım Belediyesi'nin katkıları ile Son Peygamber Platformu ve Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÇEYDER) tarafından "el-Müstakîm istikamet üzere dosdoğru olan (S.A.S.)." temalı kandil programı tertip edilecek. Hazreti Peygamber'in dünyaya teşrif ettiği Rabiu'l-Evvel ayının on ikinci gecesi olarak bilinen Mevlit Kandili bu yıl 11 Aralık Pazar gününe geliyor. İlkadım Belediyesi Mevlit Kandili Özel Programı Gürbüz Camii'nde yapılacak.

Mevlit Kandili'ni idrak edecek olmanın heyecanını yaşadığını vurgulayan Başkan Tok, "Alemlere rahmet olarak dünyaya gelen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gece olan bu mübarek geceyi idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesajlar insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmıştır. Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi anlamaya, onun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine her zamankinden fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin onu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. Kandiller insanların arınması ve erdemli olması doğrultusunda önemli gecelerdir. Kandil geceleri insanları her türlü kötülüklerden, şerden haksızlıklardan uzak durmayı öğretir" dedi.

Mevlit Kandili Programı

Mevlit Kandili Programı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Yılmaz'ın "İstikamet Üzere Dost Doğru Olan" konulu sunumu ve Yunus Kesmen'in Mevlid Kandili duası olacak.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.