İlkadım’dan “Anne Okulu Projesi”

İlkadım’dan “Anne Okulu Projesi”

İlkadım Belediyesince annelerin iletişim ve eğitici yeteneklerini geliştirme kapsamında başlatılan "Anne Okulu Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

İlkadım Belediyesince annelerin iletişim ve eğitici yeteneklerini geliştirme kapsamında başlatılan "Anne Okulu Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

"Kişi kendinde olmayanı veremez" düsturu gereğince toplumsal değişim ve gelişim için, hem toplumun yarı nüfusunu oluşturan hem de toplumun tümünü yetiştiren kadınlara, çok yönlü toplumsal rol ve konumuna bilinçlenme, kendi potansiyellerinin farkına varma ve açığa çıkarma; özgüven, sosyal duyarlılık, iletişim ve eğitici yeteneklerini geliştirme, yaşadığı dünyayı doğru anlama ve ona katkıda bulunan bir özne olma kapsamındaki motivasyon, etkililik ve entelektüel kapasitelerini arttırmaya ve aileyi güçlendirmeye yönelik eğitim desteği vermek amacıyla başlatılan projenin tanıtım toplantısı Acem Tekkesi'nde gerçekleşti.

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği proje 27 Şubat itibariyle başlayacak. Proje kapsamında ilk etapta 60 anneye haftada 3 gün 90 saat eğitim verilecek. Proje, 10 hafta sürecek.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahmet Yeni İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hatice Aksu Ergül, proje ile birlikte annelerin çocuklarını daha iyi eğitme fırsatı bulacağını söyledi.

Başkan Tok: "Eğitim ilk önce anne ile başlar"

Eğitimin okuldan önce ailede özellikle de annede başladığının altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu projede emeği geçen İlkadım Kent Konseyi ve diğer katılımcıları tebrik ediyorum. Bugünkü projeyle beraber çok önemli bir projeye imza attılar. Çünkü eğitim evde başlıyor. Anne bu konuda çok önemli. Annenin çocuklar üzerindeki etkisi daha fazla. Artık okula giden çocukları belli bir kişilikten sonra düzeltmek o kadar kolay değil. Esas eğitim küçük yaşta evde başlıyor. Biz beyler ve babalar maalesef çocuklarımızla ilgilenme fırsatını çok yakalayamıyoruz. İş ve güç yüzünden pek ilgilenemiyoruz. Ama anneler devamlı çocuklarla beraberler. Dolayısıyla her annenin çocuğuna eğitim verebilmesi için böyle bir proje başlatıldı. Annelerin eğitimi de bu noktada çok önem kazanıyor. Bu projemizin gelecek nesillerin yetişmesi noktasında annelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Eğitime katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya ayrıca, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Kent Konseyi üyeleri ve projede yer alan kadınlar katıldı.

İlkadım’dan “Anne Okulu Projesi”

İlkadım’dan “Anne Okulu Projesi”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.