İngiltere-türkiye İş Forumu

İngiltere-türkiye İş Forumu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olduğu, Türk – İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen İngiltere-Türkiye İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, etkinliğe katı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olduğu, Türk – İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen İngiltere-Türkiye İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Pekcan, söz konusu forumun 10 yıldır kesintisiz devam etmesinin, her iki ülke iş dünyasının ikili ilişkilere ne kadar önem verdiğinin canlı bir göstergesi olduğunu belirtti. Bakanlık olarak iş dünyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, ihracatçı birliklerle, odalarla, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ile Brexit’in etki analizlerini ölçmeye çalıştıklarını belirten Pekcan, bu kapsamda uluslararası danışmanlık firmalarına yaptırdıkları çalışmalar, uluslararası dokümanlar, raporlar ve strateji belgelerini de incelediklerini anlattı.

BRETİX SONUCUNDA DA TÜRK İNGİLİZ DOSTULUĞU DEVAM EDECEK
Brexit sürecine değinen Pekcan, şöyle devam etti: “Anlaşmalı Brexit olursa bir sıkıntı yok ama anlaşmasız Brexit olusa iki ülkenin ticaret hacmini ekileyecek, iş dünyasını zor durumda bırakacak gelişmeler olacak gibi gözüküyor. Ancak unutmayalım ki İngiltere ve Türkiye gibi güçlü geçmişe sahip ülkeler, dünyadaki politik ve siyasi ekonomik şartlar nereye giderse gitsin zorlukları fırsata ve başarıya dönüştürebildikleri için büyük ülke olmuşlardır. Biz de sizden bunu bekliyoruz ve arkanızdayız”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.