İpsala Turpçular Köyü

İpsala Turpçular Köyü

Turpçular köyü haberleri, İpsala Turpçular köyü güncel son dakika gelişmeleri, Turpçular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Turpçular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İpsala Turpçular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Turpçular köyü son dakika gelişmeleri, Turpçular köyüne özgü yemekler, İpsala Turpçular köyünün tarihi, Turpçular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Turpçular  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Turpçular, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Turpçular Köyü Resimleri ve Turpçular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Turpçular köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?

Turpçular, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köy olup  Edirne il merkezine 130 km, İpsala İlçe merkezine ise 5 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 30 metre yükseklikte kurulmuştur.

Köyün doğusunda Hıdırköy, Batısında Sarıcaali köyü, kuzeyinde Hacıköy bulunmaktadır. 110 yıllık bir geçmişi olan köy, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrası, Batı Trakya ve Bulgaristan'dan gelen Türkler tarafından kurulmuştur. Daha sonra ise 1935 yılında Romanya'dan, 1950 yılında da yine Bulgaristan'dan gelen göçmen Türkler köye yerleşmiştir.

Köy halkı tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Yetiştirilen ürünlerin başında buğday, ayçiçeği, susam ve domates gelmekle birlikte, sulama kanalları vasıtasıyla çeltik ekimi de önemli ölçüde yaygınlaşmıştır. Turpçular köyünün çevre köylerden farklı alternatif tarım ürünleri ise çok sayıda sebze ve meyve bahçeciliğine dayanan sofralık domates, pırasa, lahana, biber gibi sebzeleri bol miktarda üretmesidir. Süt üretimi de son yıllarda önemli bir geçim kaynağı olmuştur. Köy sınırları içerisinde kalan tarım arazisi toplam 25086 dekardır. 

Köyde düğünler Trakya yöresine özgün şekilde yapılmaktadır. Köye özgü yemekler arasında hamur çeşitleri ve bir çok sebze yemeği yer almaktadır.

Köyde ilköğretim okulu taşımalı sisteme geçildiği için kapanmıştır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var fakat kullanımda değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve internet aboneliği vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.