İstanbul Tabip Odası’ndan ‘istanbul Depremi’ne Hazırlık

İstanbul Tabip Odası’ndan ‘istanbul Depremi’ne Hazırlık

İstanbul Tabip Odası (İTO) bünyesinde, İstanbul depreminin toplum ve insan sağlığına yönelik olumsuzluklarını asgari düzeye indirmek, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenleri belirlemek, çözüm üretmek ve uygulanmasını...

İstanbul Tabip Odası (İTO) bünyesinde, İstanbul depreminin toplum ve insan sağlığına yönelik olumsuzluklarını asgari düzeye indirmek, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenleri belirlemek, çözüm üretmek ve uygulanmasını sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

İstanbul Tabip Odası bu kapsamda “İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu” oluştururken, çalışma grubu ilk toplantısını İstanbul Tabip Odası’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Odanın web sayfasından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı, “Doğal afetler, olağandışı durumlarda sağlık hizmeti, İstanbul depremine hazırlık süreci, yapılması gerekenlere dair görüşler ve önerilerin detaylı bir şekilde konuşulduğu toplantıda alınan kararla oluşturulan web sitesi 24 Ağustos 2023 Perşembe günü yayına başladı. deprem.istabip.org.tr adresinden ulaşılan web sitesinde İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu’nun amacı, yürütme kurulu, bilimsel kurul, katılımcı grupların bilgileri, afet yönetimi ve olağan dışı durumlara yönelik yayınlarla raporların yanı sıra yönetmelikler yer alıyor. Çalışma grubunun tespitlerinin, önerilerinin, değerlendirmelerinin paylaşıldığı web sitesi, çalışma grubunun ilk toplantısının yönergesine, meslek örgütlerinin ve sendikaların 6 Şubat Kahramanmaraş depremleriyle ve beklenen İstanbul depremiyle ilgili raporlarına ve deprem öncesi-sonrasına dair bilimsel sunumların videolarına da ulaşma imkânı sunuyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.