İşte Yerli Tramvay! 700 Bin Avro Cepte Kalacak!

İşte Yerli Tramvay! 700 Bin Avro Cepte Kalacak!

Durmazlar Makine isimli Türk şirketi yerli tramvay üretti. 700 Bin Avro Cepte Kalacak!

Durmazlar Makine isimli Türk şirketi yerli tramvay üretti. 700 Bin Avro Cepte Kalacak!

Yurt dışından 2,3 milyon avro bedelle ithal edilen tramvayın emsalini, Bursa'da faaliyet gösteren yerli bir firmaya 1,6 milyon avro karşılığında ürettiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, böylece 700 bin avronun yurt içinde kalmasını sağladı.

Bursa'da tramvay hattında kullanılan, 2 metre 45 santimetre genişliğinde ve 28 metre uzunluğundaki "İpekböceği" adlı ilk yerli tramvayı üreten firma, Samsun için de "Panorama" adıyla, 2 metre 65 santimetre genişliğinde, 32 metre uzunluğunda bir tramvay üretti.

Durmazlar Makine Raylı Sistemler Genel Müdürü Abdullah Bocan "2,3 milyon avroya ithal edilen tramvayı biz 1,6 milyon avroya ürettik. Böylece hem istihdama hem cari açığın azalmasına katkı sağladık hem de belediyelerimiz daha az fiyata daha kaliteli araç alma şansı yakaladı. Dolayısıyla ülkemiz kazandı." dedi.

"Emsallerinde 10 çıkış kapısı varken, yerli de 12 kapı bulunuyor. Bu, yolcunun tahliyesi için önemli bir özellik. Araç içindeki kamera sistemiyle yolcu yoğunluğu takip edilebiliyor. Yazılım Türkiye'de yapıldığı için sistemsel değişiklikler daha kolay gerçekleştiriliyor. Yerli tramvayın dışında emsalleri gibi ayna bulunmuyor. Onun yerine görüntülü kamera sistemi var. Yani aracımız hem daha konforlu hem daha teknolojik hem de daha kazançlı."

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.