İstihare Nasıl Yapılır, İstihare Duası ve Namazı

İstihare Nasıl Yapılır, İstihare Duası ve Namazı

İstihare namazı nasıl kılınır, istihare namazı ve duası, istihare nasıl yapılır, istihare namazına nasıl niyet edilir, istiharede hangi renk görmek iyidir, evlilik için istihare yapılır mı?

İstihare namazı, bir kişinin veya işin hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alınarak kılınan 2 rekat namazdır. Namaz kılındıktan sonra istihare duasını okuyup kimseyle konuşmayarak sağ tarafına yatıp istediği şeyi düşünerek uyumalıdır. Bir işe başlayacağınız veya bir işten ayrılacağınız zaman istihare duasını okuyup  Allah’ım istediğim düşündüğüm şey  dünya ve ahiretim için hayırlı ise bunu mübarek eyle denilmelidir. İstihare namazı haram bir iş yapılmaz. Rüyada renk görmenin de bir bağlayıcılığı yoktur. 

İstihare duası

istihare-duasi.png

Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih

İstihare duasının anlamı : Allah'ım! Senin ilmine göre hayrını diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum. Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin. Allah'ım eğer sen bu işin benim dinim, geçmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir eyle, kolaylaştır. Eğer bu işim benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli olduğunu biliyorsan bunu benden, beni de bundan çevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle.

İstihare namazının kılınışı

İstihare namazı sabah namazının sünneti gibi kılınır. Tek fark; 1 Rekatta zamlı sure olarak Kâfirun Suresi , 2 Rekatta zamlı sure olarak İhlas suresi  okunur.

İlk rekatta Fâtiha  ve Kâfirun Suresi  okunur.İkinci rekatta sadece Fâtiha  ve İhlas suresi   okunur. Oturuşta ise diğer namazlarda olduğu gibi : Ettehiyyâtü  , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ duaları okunur.Ardından istihare duası yapılır. Tesbih isteğe bağlı olarak yapılır.Namazı kıldıktan sonra dünya kelamı etmemek, sağ tarafa ve kıbleye doğru yatmak, uyumaya çalışırken kalpten “Allah Allah” demek iyidir.

İstihare Rüyası

İstihare rüyası, gelecek hakkında bilgi almak için, iyi bir niyetle, bilinmeyenleri öğrenmek, girişilecek yeni bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için, niyet edilen şeylerin hayrını öğrenmek için ilahi makamlardan dua yoluyla yardım isteyip, bu amaçla görülen rüyadır. Bu yöntem sadece İslamiyet'e has bir özellik değildir. Antik çağlardan itibaren kullanılmıştır. Latince 'de incubatio, Yunanca 'da   agkoimesis adını alan istiharede önemli olan bunun Allah'tan nasıl istendiği, nasıl dua edildiği ve namazın doğru olarak kılınmasıdır.

İstiharede Hanngi Renk Ne Anlama Geliyor

Her rengin bir anlamı vardır; İstiharede Yeşil Görmek, görülen renk temiz ve güzelse anlamı da o kadar iyiye yorulur. Beyaz renk, ferahlık ve mutluluğa, sarı renk hastalığa, mavi renk, ümide, yeşil renk dinin kuvvetine, kırmızı renk aşka ve sevdaya, pembe renk genç kızlığa ve ümide, mor renk şüpheye, siyah renk mutsuzluğa, kahverengi uzun yolculuğa işarettir.

İstiharede Beyaz Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyalarda beyaz ve yeşil görmek hepimizin bildiği gibi hayra işarettir. İstiharede beyaz görmek de aynı şekilde hayra işaret olarak yorumlanır. 

İstiharede Yeşil Görmek Ne Anlama Gelir?

İstiharede Yeşil Görmek, Manası itibari ile Allah'tan hayır talep etmek demektir.

İstiharede Gece Görmek Ne Anlama Gelir?

İstiharede Gece Görmek bazı durumlarda olumsuz durumlara yorumlanır iken çoğu zaman bu rüyaya yatan kimselerin huzur bulacağına ve hayırlı olayların başından geçeceğine delalet eder.

İstiharede Deniz Görmek Ne Anlama Gelir?

İstiharede Deniz Görmek, İstihare uykusuna yatan bir kimsenin rüyasında yani İstiharede Deniz Görmek durumu hayra yorulmaktadır. 

İstiharede Gelinlik Görmek Ne Anlama Gelir?

İstiharede Gelinlik Görmek, gören kimse eğer bekar ise, en kısa zaman da ailesi tarafından beğenilecek bir işe gireceğini ve kazancının helal ve bereketli olacağını gösterir. Eğer görülen bu gelinlik, parlak beyaz ve güzel ise hayırlı haberler alınmasına ve mutluluğa işaret eder. 

İstiharede Kırmızı Gül Görmek Ne Anlama Gelir?

İstihare rüyasına para ile ilgili bir konuda niyet edilerek yatılmış ise, rüyada kırmızı gül görmek, parasal sıkıntıların azalacağına ve yeni ş kapıları açılacağına delalet eder. Kırmızı gülün koparıldığı görmek ise olumsuz tabir edilir. Yeni başlanacak bir iş veya para ile yapılacak bir girişim niyeti ile yatılan istiharede kırmızı gülün koparıldığı görülürse bu işin kötü gideceğine ve para kaybına işaret eder. Kırmızı gül aldığını gören kişinin gelecek ile ilgili alacağı kararların olumlu yönde olacağına işarettir.

İstiharede Bebek Görmek Ne Anlama Gelir?

İstihare rüyasına yatarken niyet edilen durum içinde bebek sahibi olmak ya da bir bebeğin sağlık durumu ile ilgili haber almak varsa elbette ki rüya da bebek görülecektir fakat rüyanın niyeti tamamen farklı ise istihare de bebek görmek bir kaç anlama gelebilir. Öncelikle istihare de bebek görmek eğer bebek kız ise kızgın acı kederli bir haber alınacağına, bebek erkek ise parasal bir sıkıntıya delalet eder

İstiharede Kan Görmek Ne Anlama Gelir?

İstiharede kan görmek, olumsuzluk anlamı taşır. Kılınan istihare namazından sonra edilen istihare ve niyet duası, ardından görülen kan istenilen niyetin kişi için hayırlı olmamasına işarettir.

İstihare Rüyasında Kar Görmek Ne Anlama Gelir?

İstihare rüyasında kar görmek genelde olumlu tabir edilir. Evlilik niyeti ile yatılan istihare rüyasında kar gören kişinin, zor bir yoldan da olsa doğru insanla evlilik yapacağı ve türlü zorluklar atlatarak mutluluğu bulacağına delalet eder.

İstihare Rüyasında Para Görmek Ne Anlama Gelir? 

Hem normal rüyada ve hem istihare rüyasında para görmek özellikle ekonomik anlamda sıkıntılı geçen dönemin sona ereceğine işarettir.

İstihare Rüyasında Pembe Görmek Ne Anlama Gelir? 

İstihare rüyasında pembe renk görmek, rüyayı gören kimsenin kurmuş olduğu hayallere, çok büyük aşk yaşamasına, duygularına hakim olması gerektiğine ve kendi için büyük sevinçler yaşamasına rivayet olunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.