İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Ulusal Medya’nın Gündeminde !

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Ulusal Medya’nın Gündeminde !

İZMİR Bayraklı Şehir Hastanesi’nin deprem güçlendirme nedeniyle açılışın ertelendiği iddiası ülke gündeminde birinci sıraya yerleşti. Konu hakkında ulusal haber kanalları 10 yıldır yapımı süren Bayraklı Şehir Hastanesi önünde...

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

İZMİR Bayraklı Şehir Hastanesi’nin deprem güçlendirme nedeniyle açılışın ertelendiği iddiası ülke gündeminde birinci sıraya yerleşti.

Konu hakkında ulusal haber kanalları 10 yıldır yapımı süren Bayraklı Şehir Hastanesi önünde canlı yayınlar yaparken, hastanenin deprem güçlendirme nedeniyle açılış tarihinin ertelenmesi Türkiye’de gündem oldu. Bu iddiayı görüntüleriyle gündeme taşıyan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Deprem kuşağında yer alan İzmir İlimizde hali hazırda 12 hastanemizin depreme dayanıksız olması yenilenmesi gerekirken yenilenmiyor olması, yeni yapılan devasa bir hastanenin de daha hizmete başlamadan güçlendirme çalışmaları yapılması kabul edilemez” dedi.

ahmet-doğruyolİZMİR Bayraklı Şehir Hastanesi Ulusal Medya’nın da Gündeminde !

Doğruyol sözlerini şöyle sürdürdü, “Zamanında birkaç kez temel atma töreni yapılarak, bir türlü inşaata başlanamayan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinin açılması da yılan hikayesine döndü. Yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan İzmir şehir hastanesinin, açılmasıyla ilgili pek çok kez telaffuz edilen tarihlerde açılmaması ve duyumlarımıza göre en son telaffuz edilen 9 eylül tarihinde açılmamış olması, ardından 27 eylül tarihine de yetişmeyecek olması İzmir şehir hastanesinin açılmasını, adeta şehir efsanesine döndürdü. Bu güne dek, hastanenin açılması ve hangi hastanelerin tamamen taşınacağı, yada bazı hastanelerin hangi birimlerinin şehir hastanesine taşınacağının kamuoyuna açıklanmamış olması da, sağlık çalışanlarını huzursuz etmektedir. Taşınacak olan hastanelerden hizmet alan vatandaşlarda en az çalışanlar kadar huzursuzdur. Özellikle, yaklaşık 15-20 günden bu yana tamamen taşınacağı ifade edilen İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma hastanesinin Şehir Hastanesine taşınma gerekçesiyle hasta kabul etmemeye başlaması, ameliyathanelere randevu verilmemesi ve ardından ameliyathanelerin yeniden hasta kabul etmeye başlaması ve personellerinin adaptasyon adı altında şehir hastanesine gidip gelmelerinin ardından duyumlarımıza göre şehir hastanesinin bazı bloklarında güçlendirme çalışmaları yapıldığı ve açılışının ileri bir tarihe ertelendiği yönündedir”

Eğer İddialar Doğruysa Vay Halimize !

Eğer iddialar doğruysa, eğer daha hizmete başlamadan bir hastane binasına güçlendirme yapılıyorsa vay halimize. Sendikamız Birlik Sağlık Sen olarak, yap işlet devret mantığıyla yapılan, ticari mantıkla çalışan şehir hastaneleri sistemine karşı olsak ta, devlet hastanelerimizin yenilenmesi ve ihtiyaç olan yerleşim yerlerine yeni devlet hastanelerinin yapılmasını savunsak ta, madem yeni bir hastane yapıyorsunuz sağlam yapın demekten kendimizi alamıyoruz. Deprem kuşağında yer alan İzmir İlimizde hali hazırda 12 hastanemizin depreme dayanıksız olması yenilenmesi gerekirken yenilenmiyor olması, yeni yapılan devasa bir hastanenin de daha hizmete başlamadan güçlendirme çalışmaları yapılması kabul edilemez. Depreme karşı en sağlam binalarımızdan birinin sağlık kuruluşları olması gerekir ki, depremde vatandaşlarımıza hizmet etsin. Depremde hastane yıkılırsa vatandaşın yarasını kim saracak? Diyoruz ki vazgeçmek için halen zamanınız var. İzmir Şehir Hastanesi projesinden vazgeçin. Devlet hastanelerimizi yenileyin. İhtiyaç olan yerlere yeni devlet hastaneleri yapın. Önümüzdeki süreçte, çalışanlarımızı da, vatandaşlarımızı da eziyet etmeyin” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.