John Logie Baird kimdir, John Logie Baird neyi icat etmiştir

John Logie Baird kimdir, John Logie Baird neyi icat etmiştir

1923 yılında John Logie Baird tarafından icat edilen televizyon hayatımızın önemli bir parçası olmuştur. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır. Peki Televizyonu icat eden John Logie Baird kimdir?

1923 yılında John Logie Baird  tarafından icat edilen televizyon hayatımızın önemli bir parçası olmuştur. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır. Başlangıçta noktalar halinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir. Baird’in televizyon sisteminde mekanik olarak döndürülen diskler kullanmasına karşın aynı dönemde Marconi – Emi sistemi gibi elektronik olarak işleyen rakip sistemler de üretildi.

1930’ların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitap etmeye başladı. Örneğin 1936 Berlin Yaz Olimpiyatları Almanya’da evlerdeki televizyonlardan izlendi.

14 Ağustos 1888’de İskoçya’da dünyaya gelen Baird ilk eğitimini Helensburgh’daki Larchfield Academy’de aldı. Bunun ardından da önce Glasgow and West of Scotland Technical College’da, ardından da Glasgow üniversitesinde eğitimini sürdürdü. Kolejde okurken, dersi gereği, mühendis çıraklığı yaptı. O dönemde Glasgow’daki endüstriyel koşullar Baird’ın sosyalist fikirlerinin temelini oluşturdu. Babasıyla arasını bozma pahasına, agnostik oldu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.