Kalk Gidelim 7. Bölüm Fragmanı İzle 30 Aralık

Kalk Gidelim 7. Bölüm Fragmanı İzle 30 Aralık

Kalk Gidelim dizisinin yeni bölümü olan 7. Bölümünü cumartesi akşamı TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Kalk Gidelim dizisinin yeni bölümü olan 7. Bölümünde neler olacak? Yeni sezonda dikkat çeken konusuyla ekrana gelen ve reytinglerde zirveye yerleşen Kalk Gidelim , yeni bölümleriyle cumartesi günlerinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. TRT 1'de yayınlanan Kalk Gidelim dizisi 7. Bölüm yeni fragman izle…

Kalk Gidelim Konusu

Mustafa Ali genç yaşında İstanbul’a gelmiş ve çok zengin olmuştur. Ailesinin karşı koymasına rağmen İstanbullu sosyetik bir güzelle evlenmiştir, üstelik anne-babasının gelin adayı Meryem’i gözü yaşlı ardında bırakarak. Bundan sonra Mustafa Ali işlerini fabrika kuracak kadar büyütüp zenginlik yolunda emin adımlarla yürürken ailesini ve doğup büyüdüğü köyünü ihmal etmiş bir türlü memleketine gidecek zaman yaratamamıştır.

Köydeki ailesi Mustafa Ali’nin hayırsızlığından yakına dursunlar, yıllar bir çırpıda geçmiş çocuklar büyürken Mustafa Ali’nin şirketi de büyümüş zirveye çıkmıştır fakat yanlış kararlar Mustafa Ali’nin çöküşünü hızlandırmıştır.

Sonunda iflas bayrağını çekmek zorunda kalan Mustafa Ali’nin bu durumu, ne lüks düşkünü karısı Nurcan’a, ne özel üniversiteye bile puanı tutmayan Playboy özentisi oğlu Canberk’e, ne de pamuklar içinde büyümüş kızı Duru’ya anlatmasına imkân yoktur. Mustafa Ali çaresizliğin yol açtığı mecburiyetle, tatile gidiyoruz bahanesiyle ailesini topladığı gibi köyün yolunu tutar.
 
Ne varsa insanın kendi memleketinde vardır. Özlemiştir Mustafa Ali atasını, anasını, kardeşlerini, toprağını. En çok da Mümine babaannesini.. Ancak çiftlik halkı Mustafa Ali’nin ansızın gelişine anlam veremez.

Hacı Hüseyin, oğlunun köye dönmesine içten içe sevinse de kardeşi Seyfettin babası ile aynı fikirde değildir. Mustafa Ali yıllar önce, arkasına bile bakmadan gitmiştir evden. Bunca yıl babasına Seyfettin hizmet etmiştir. Ona gore Mustafa Ali’nin malda mülkü hakkı yoktur.

Mustafa Ali her ne kadar gururuna yedirip “yıllar sonra iflas edip köye beş kuruşssuz döndü” denmesin diye battığnı saklamaya çalışsa da iflas haberi çiftliğe bomba gibi düşer.

Nurcan ve çocuklar, geriye dönüş olmadığını ve bundan sonra çiftlikte yaşayacaklarını öğrenirler. Babası Hacı Hüseyin ise oğluna yaşı kaç olursa olsun doğru bildiklerini baştan öğretmeye kararlıdır.
 
Mustafa Ali’nin gelişi köyde duyulur da Meryem duymaz mı? Kendisini yıllar önce gelinlikle bırakıp giden Mustafa Ali demek sonunda yuvaya dönmüştür. Meryem şimdi köyün Hanım ağasıdır ve Mustafa Ali’nin Meryem’den çekeceği vardır.
 
Çiftlik halkı iflas haberini nasıl karşılayacak? Mustafa Ali çiftliktekilere kendisini affettirebilecek mi? Sosyetik karısı Nurcan hizmetçili lüks evlerden sonra çiftlik koşullarına uyum sağlayabilecek mi?

Çiftlikteki kadınların bu kendini beğenmiş kadın için ne tür planları var? Canberk ve Duru, köyde yeni arkadaşlar edinebilecekler mi? Canberk ve amcası Seyfettin’in oğlu Halim, Meryem’in güzeller güzeli yeğeni Badegül yüzünden karşı karşıya gelince Badegül hangisini seçecek?

Hem Badegül Canberk’i sevse bile Meryem, Mustafa Ali’nin oğluna kız verir mi? Belki de Meryem ve Nurcan bir defalık da olsa Caberk ve Badegül ilişkisi olmasın diye birleşeceklerdir… Duru İstanbul’daki sevgilisiyle mesafelere rağmen aşkını sürdürebilecek mi?

Veli Demir, Duru’nun arkasından köye gelirse neler olur? Hacı Hüseyin ve Hatice, evlatları arasında nasıl bir denge sağlayacaklar?

Hacı Hüseyin Bey, işlerin başına köy kurnazı büyük oğlu Seyfettin’i mi, İstanbul’da fabrikalar kurmuş, fabrikalar batırmış hayırsız Mustafa Ali’yi mi getirecek? Köy halkı Mustafa Ali ve ailesini kucaklayacak mı yoksa dışlayacak mı? Meryem köylüler üzerinde ne kadar etkili olabilecek

Kalk Gidelim Oyuncuları

Ufuk Özkan-SEYFETTİN DAL
40-45 yaşında. Dal ailesinin en büyük oğlu, yani kardeşlerin en büyüğü... Sevda’nın kocası, Samim ve Halim’in babası, Mustafa Ali ve Nuriye’nin ağabeyi... 

Erkan Sever-MUSTAFA ALİ DAL
40’lı yaşlarını geçmiş... Dal ailesinin iki numarası... Seyfettin’in, Seyfettin’den 1,5 - 2 yaş küçük kardeşi... Nurcan’ın kocası, Canberk ve Duru’nun babası... Gelenekçi bir toprakta büyüyüp memleketten ayrıldıktan sonra sosyetenin eteklerinde gezecek diye ayarı kaçıran ve lümpenleşen bir  adam... 

Ayça Varlıer-NURCAN DAL
40’lı yaşlarında. Mustafa Ali’nin biricik aşkı... Canberk ve Duru’nun annesi, Sevda’nın eltisi, Nuriye’nin görümcesi... Eltisi, hiç görmedim böyle dillisi; Görümce, görmeyeyim ömrümce... 

Mehtap Bayri-SEVDA DAL
45 yaşlarında... Köyün güzel kızlarından biriymiş zamanında... Hala da öyle. Seyfettin’in karısı... Samim ve Halim’in annesi, evin büyük gelini. 

Kerem Kupacı-HALİL KALKAR
40 yaşlarında... Nuriye’nin kocası, Dudu ve İpeğin babası, Ailenin ve yörenin damadı... Evde Damat Halil olarak çağırılsa da ahali arasındaki lakabı ‘enişte’...Çünkü onların eniştesi...  Tam bir ‘ortayolcu’... Özellikle Hacı Hüseyin’e ve Seyfettin’e büyüğü oldukları için çok hürmetli... O kadar hürmetli ki bu tavrı O’nu yalaka gibi gösteriyor.

Fusun Kostak-NURİYE DAL KALKAR
35-40 yaşlarında... Hacı Hüseyin’in kızı, Seyfettin ve Mustafa Ali’nin kardeşi... Halil’in karısı, Dudu ve İpek’in annesi. Evin hakkı yendiğini düşünen ama buna da ses çıkaramayan kızı... Çabuk inanan bir tip. Küçük kız olduğundan pek bir şeye ses çıkaramıyor. İçgüveysi bir kocası olduğundan Mümine babaannenin müştemilatında birlikte yaşamaktadırlar. Bunun sebebi ise Hacı Hüseyin’in aynı dam altında kızının damadıyla kalmasını uygun görmemesi... Damadı içgüveysi almışlar ama akılları sıra çok da içli dışlı olmasınlar diye böyle bir yol bulmuşlar.  

Yıldız Kültür-MÜMİNE DAL
80 yaşında. Eli sopalı, cazgır bir kadın. Bunamış ama dilinin sivriliğinden hiçbir şey eksilmemiş. Hala, oğluna, gelinine, torunlarına, gelinlere kök söktürmektedir Mümine nene! Mustafa Ali en sevdiği torunudur. Bunun iki sebebi vardır. Biri Mustafa Ali’yi diğerlerine göre daha akıllı olarak görmesi, diğeri de Mustafa Ali’yi rahmetli kocasına benzetmesi... Elinden düşürmediği, bezden dikilmiş, bir  topuzu vardır. Herkes bu topuzun içinin altın dolu olduğunu zanneder. 

Beyazıt Gülercan-HACI HÜSEYİN DAL

65 yaşlarında. Hikayemizin doğruluk, dürüstlük, iyilik, çalışkanlık ve disiplin abidesi babası...  Mustafa Ali Dal’ın, Seyfettin Dal’ın ve kızı Nuriye’nin babalarıdır. Yaşadıkları kasabanın en ileri gelen ailelerinden birinin başı... Tarlalar, bağlar, bahçeler, büyük baş, küçükbaş hayvan çiftlikleri vardır. Bütün bu zenginliğe sahip olmasına rağmen ‘eli sıkı’ bir adamdır Hacı. Tutumludur. 

Çevresindekilere göre cimri olarak görülebilir ama aslında O’nun niyeti, israftan kaçınmaktır.   Mustafa Ali hariç bütün evlatlarını ahlaklı, saygılı, çalışkan, vefalı yetiştirmiştir. Onun gözünden ailenin çürük elması Mustafa Ali’dir. Kütükten silemese de gönlünden silmiştir artık onu! Evde adının anılmasından bile rahatsız olur. Ancak Mustafa Ali Köye geri geldiğinde baba yüreği de yumuşar. Oğlunun çok zor durumda olduğunu anlaması yüreğini ‘cız’ ettirir. Her şeyin düzeleceğini zanneder. Her insan hata yapar, önemli olan, hatasını anlayıp  geri dönmek ve bir daha tekrarlamamak üzere ondan uzak durmaktır şiar’ından hareketle Mustafa Ali’ yi affedecek olur ancak Mustafa Ali’nin gizli bir ajandasının olduğunu ve her şeyi dürüstçe itiraf etmediğini fark edince Mustafa Ali’yi adam etmek için o’na sağlam ve zorlayıcı dersler vermeye karar verir.

Emin Gürsoy-MUHTAR SEFER ZEYTİN
Köyün muhtarı… 50’li yaşlarda... Yaklaşık 25 senedir muhtardır. Zamanının en genç muhtarı seçilmiştir. Enerjik, neşeli, eğlenceli ve nüktedan bir kişiliği vardır. 

Nalan Okçuoğlu-HATİCE DAL
Hacı Hüseyin Dal’ın karısı, evin annesi... O da kocası gibi idareli bir kadın. 3 evladını en iyi şekilde yetiştirmiş sahip çıkmıştır ama sonrada Mustafa Ali çekip gidince onun yarası yüreğinde kalmıştır.  Sert görünümlü bir kadın olmasına rağmen yeri geldiğinde çok merhametli olduğunu da görürüz. İlin, köylerin fakirine hastasına o sahip çıkar. 

Mustafa Ali’yi Meryem ile evlendirmek istemiş oğlu onu dinleyip İstanbul’a kaçmıştır. Bu sebeple oğluna çok kırgındır. Üstelik Mustafa Ali yıllarca onları ihmal edip adeta ‘hanımköylü’ olunca, bir de bu yetmezmiş gibi sürekli yanında gelinin annesini yani kaynanasını gezdirip kendisini ihmal edince kırgınlığı katlanmıştır. Bu ihmal konusunu aslında Mustafa Ali’ye konduramaz.   Mustafa Ali’nin bu ihmaline sebep olan kişinin Nurcan olduğunu düşünür. Bu yüzden hayırsız gelin Nurcan’la büyük bir alıp veremediği olacak, Nurcan’a, Sevda’ya yaptığı kaynanalığın beterini yapacaktır. 

Kerim Yağcı-KAHYA BODUR SADIK
50 Yaşında Meryem’in çiftliğinin ‘bodur’ Kâhyası’dır. Bir oğlu vardır. Karısı bırakıp gitmiş... Sadık’la ters düşmüşler.   En büyük meseleleri Türkü ile Arabesk olmuş. ‘Neşeli Günler’ filminde Aile Naşit’le Münir Özkul’un ‘turşu limondan mı kurulur sirkeden mi’ çatışmasına benzer bir çatışma ile Sadık Türkü demiş, Karısı Arabesk demiş, bu sebeple ayrılmışlar. Gel gör ki yanında çalıştığı Hanımağası Arabeskçinin Allahı’dır. Çiftliğin bütün işleri ile o ilgilenmektedir. Meryem’in sağ koludur. Her yerde kulağı vardır. Köyde olan biten her şeyden haberi vardır. Sözü toktur, lafını esirgemez. Buz dağı gibi olduğuna inanılır. Boyu kısadır ama bunun kalanı yerin 7 kat altına gidiyor derler O’nun için...

Aslı Omağ-MERYEM KÜTÜK
35 yaşlarında. Meryem’in kasabanın sözü geçen Hanım ağasıdır. Babadan kalma mal varlığının başındadır. Hacı Hüseyin ailesi ile iş yapmaktadır, ta ki Mustafa Ali dönene kadar…

Kalk Gidelim 5.Bölüm Özeti

Nurcan yaşadığı iflas şokunu atlatamaz, sonunda çıldırır. Mustafa Ali karısının iyileşmesi için İstanbul’dan getirdiği eşyalarla salonu dekore eder ama bu Nurcan’ı daha da delirtir, ve sonunda evden kaçar.

Nurcan Muğla sokaklarında amaçsızca dolaşırken kuyumcuda kendi gerdanlığını görür, girip alıp çıkar. Kuyumcu polis çağırır. Karakolluk olurlar.

Duruma Hacı Hüseyin el koyar ve Nurcan’ı karakoldan kurtarır. Diğer tarafta kadınlar Nurcan’ın hırsızlık yaptığını duyunca şok olurlar. Bu gelinle ne yapacaklardır. Mustafa Ali’nin ise tek derdi karısının bir an evvel iyileşmesidir.

Kalk Gidelim 4.Bölüm Özeti

Meryem Nurcan’a iflas ettiklerini söyler. Nurcan Mustafa Ali’nin bu gerçeği kendisinden saklamasına mı kızsın yoksa Meryem’den öğrendiğine mi!

Nurcan meditasyona girer ve uzun saatler öyle kalır. Ev halkı Nurcan’ın kitlenip kalmasından korkarlar. Oysa Nurcan kendisine geldiğinde işler hiç te korktukları gibi olmaz.

Nurcan köylü bir geline dönüşmüştür adeta. Diğer tarafta Hacı Hüseyin, Seyfettin’e Mustafa Ali ve Canberk’e çiftlikte bir iş vermesini söyler. Çalışıp evlerini geçindireceklerdir.

Seyfettin’in kardeşini ezmek için aradığı fırsat önüne gelmiştir. Meryem Nurcan’ın akıbetini görmek için keyifle Hacı’ların çiftliğine gider ama Nurcan’ın durumunu görünce şok olur.

Kalk Gidelim dizisinin yeni bölümü olan, 7. Bölümünü HD ve tek parça olarak TRT 1’den izleyebilirsiniz. Kalk Gidelim Son Bölüm Full HD Tek Part İzle. Kalk Gidelim dizisi yeni bölümleriyle cumartesi Akşamı TRT 1’de...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.