Kamu Sendikaları Platformu’ndan Ortak Açıklama

Kamu Sendikaları Platformu’ndan Ortak Açıklama

30 Örgütlü Yapıdan Tek Mesaj: Örgütlenme Özgürlüğüne Ket Vuran Her Girişimin Karşısındayız! 30 örgütün biraraya gelmesiyle oluşan Kamu Sendikaları Platformu (KSP) ortak bir açıklama yayımlandı. İşte o açıklama Değerli kamu emekçileri...

30 Örgütlü Yapıdan Tek Mesaj: Örgütlenme Özgürlüğüne Ket Vuran Her Girişimin Karşısındayız!

30 örgütün biraraya gelmesiyle oluşan Kamu Sendikaları Platformu (KSP) ortak bir açıklama yayımlandı.

İşte o açıklama

Değerli kamu emekçileri ve saygıdeğer vatandaşlar,

Öncelikle geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve birçok ilimizi etkileyen, hepimizi derinden yaralayan büyük depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlarımıza sabır ve kolaylık diliyor, tüm bu süreçte var gücüyle emek vermiş gönüllülere ve kamu emekçilerine saygılarımızı sunuyoruz.

Kamu sendikacılığı alanında yıllardır yapılmayan mevzuat değişikliklerinin, örgütlenme özgürlüğüne ket vuracak düzenlemelerin son birkaç senede bir yığın halinde yapıldığına şahit olmaktayız. Sendikal tekelleşme umudu ile önce %1, sonra yasa yoluyla hukuksuzluğa başvurma cüretini göze alarak %2 sendikalaşma barajı getiren tekelci anlayış, eşi benzeri görülmemiş bir nefretle öfke nöbetleri geçirmekte.

Ülkemizin yargı bağımsızlığına gölge düşürecek şekilde, yargı erkinin vermiş olduğu iptal kararlarına dahi tartışmalı olarak bakarak, kendini kurumların ve normların üstüne koyan yapıların rant sevdası ne yazık ki son bulmuş değildir. 11 hizmet kolunda alın teri döken tüm memurların emeğini masada kaderine terk eden bu sarı odakların düşen maskeleri, bunların gerçek yüzünü olduğu gibi gün yüzüne çıkarmıştır.

Gerçekler ortaya çıktıkça emekçileri mobbingle, suni barajlarla, yandaş idarecilerin keyfi kararlarıyla yıpratmaya çalışan etkisiz yetkili yapılar, şimdi de dayanışma aidatı ve kanun değişikliği adı altında; mücadele ederek değil, kamu çalışanlarını baskı altına almaya devam ederek başarısız makamlarını muhafaza etme gayretindedir. Tüm bu aymazlıklara karşı hukukun emrettiği dilden direnen, memurun hakkını gözeten, devletin memuru yoksul olamaz diyerek asgari müştereklerde bir araya gelen tüm sendikalara; gerek meclis görüşmelerinde gerek hukuki kanallarda bizlere destek veren tüm milletvekillerine teşekkür ediyoruz.

Yaptıkları ve yapacaklarını iddia ettikleriyle, kamu çalışanlarının sendikal örgütlenme hakkını gasp etmeye çalışan, bunu yaparak kamuya fayda sağladığını iddia eden, aslında kamuya en büyük zararı veren bu zihniyetin yeni oyunlarına emeğinizi yedirmemek için farklı iş kollarından toplam 29 sendika ve 1 konfederasyon olarak bir araya geldik. Alanın gerçek ve hür inisiyatifini temsil eden sendikalar olarak farklılıklarımızı zenginlik kabul ettikten sonra, ortak değerlerde buluşma erdemine erişerek; adaleti gözeterek tüm kamu görevlilerinin hakkını ve geleceğini müdafaa etme amacıyla bir araya geldik.

Gücünü siyasi erklerden değil; doğrudan üyelerinin desteğinden alan, fikri ve eylemleri bağımsız kuruluşlar olarak, sarı odakların ördüğü %2 barajının Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilmesini takip eden dönemde yaptıkları açıklamaları onların adına büyük bir utançla seyreden kamu emekçileri olarak karşınızdayız. Yaşadığımız dünyada bölgesel, dar görüşlü, antidemokratik, kapalı zihinlerin yaşama imkânı yoktur; ama devletimizin ve milletimizin yüzyılı aşkın demokratik deneyimi, binlerce yıllık devlet aklı ve geleneği vardır diyoruz. Bizim anlayışımızda devlet, güçlünün değil haklının hukukunu gözeten otoritedir. Bu, devlet geleneğimizin temelinde var olan bir normdur. Ancak geldiğimiz noktada, devlet teamüllerini bile tanımayan, sözde yetkili ancak etkisiz bir sendikal yapılanma ile karşı karşıyayız.

Kamu Sendikaları Platformu olarak, sadece itiraz edip, çözümsüzlük üretmeye kalkanlardan olmadığımızı, ülkemizde katılımcı demokrasi anlayışının hâkim olması için mücadele etmeyi hedef bildiğimizi; örgütlenme özgürlüğüne direnen sözde sendika ismi taşıyan yapıların kirli emeller güden tüm adımlarını da yakinen takip ettiğimizi, bu minvalde ortak anlayışımızın şekillendirdiği yöntemlerle, örgütlenme özgürlüğüne ket vurabilecek her türlü girişime karşı ortak bir yol haritası belirlediğimizi bildirmek isteriz. Türk kamu sendikacılığının 21.Yüzyıl’a yakışır, modern, özgürlükçü, katılımcı, kapsayıcı ve bir o kadar da etkin bir zemine kavuşturulması için, yasal düzenlemeler ve fiili birliktelikler başta olmak üzere, elzem bulduğumuz tüm girişimler adına sorumluluk aldığımızı beyan ederiz.

Kamu Sendikaları Platformu olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdiğimizi, kapsamlı, nitelikli ve sürdürülebilir bir çalışma sürecine resmen başladığımızı bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

ORTAK AÇIKLAMA PAYDAŞLARI

ADİL-SEN
AHESEN
ANADOLU SAĞLIK -SEN
BAK-SEN
BİZİM-SEN
BÜRO LİYAKAT-SEN
DES
DİYANET GÖR-SEN
EĞİTİM SÖZ-SEN
HEP-SEN
HÜRRİYETÇİ SAĞLIK-SEN
KAMU SAĞLIK-SEN
LİYAKAT-SEN
ÖZ DİYANET-SEN
SAĞLIK LİYAKAT-SEN
SAHİMSEN
SAY-SEN
SGK-SEN
SİMESEN
ŞEHİT GAZİ SEN SAĞLIK
TÖS
TÜM EĞİTİM BİR-SEN
TÜM SAĞLIK-SEN
ÜNİPERSEN
YURT BÜRO-SEN
YURT EĞİTİM-SEN
YURT İMAR-SEN
YURT SAĞLIK-SEN
YURT TARIM-SEN
YURT SENDİKALARI KONFEDERASYONU

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.