Kan Hastalıkları Federasyonu İlk Toplantısını Yaptı

Kan Hastalıkları Federasyonu İlk Toplantısını Yaptı

Adana merkezli kurulan Kan Hastalıkları Federasyonu ilk gönüllü toplantısını gerçekleştirdi.

Adana merkezli kurulan Kan Hastalıkları Federasyonu ilk gönüllü toplantısını gerçekleştirdi.

2013-2016 yılları arasında Talasemi Federasyonu Genel Başkanlığı görevini yürüten Ali Kılıç tarafından Adana merkezli olarak kurulan Kan Hastalıkları Federasyonu çalışmalarına başladı.

Federasyonun ilk faaliyeti olarak gönüllü toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda gönüllülere federasyonun yapısı anlatılarak kan hastalıkları hakkında bir de eğitim verildi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Kan Hastalıkları Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, kan hastalıkları konusunda çalışmalar yürütülen sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek han hastalıkları konusunda yapılacak bilimsel ve sosyal çalışmaların desteklenmesini hedeflediklerini söyledi. Kılıç, "Federasyon olarak ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğinin ve iletişimin artırılmasını sağlayarak konu ile ilgili halen mevcut ve doğacak sorunlara bilimsel, sosyal, ekonomik politikalar ve çözümler üretmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda hasta ve taşıyıcı bireylerin toplumsal kademelerde aktif rol alması için de çalışmalarımız olacak. Kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konularında ulusal ve uluslararası düzeyde tedavi, eğitim ve araştırmalar yapmak ve desteklemek, kan hastalıkları çalışmalarında vakıflar, üniversiteler, medikal firmalar ve hastaneler ile işbirliğine gitmek, kan hastalıkları konusunda toplumsal farkındalığı sağlayıcı projeler geliştirmek, hasta ve ailelerin ekonomik ve sosyal yönden destekçisi olmak önceliğimiz olacak" dedi.

Ali Kılıç, 2017 yılının Mayıs ayında ikincisi düzenlenecekleri Kan Film Festivali'nin bu sefer uluslararası statüde olacağını, etkinlik kapsamında Kıbrıs, Azerbaycan, Hollanda, Almanya ve farklı ülkelerden katılımcıların Adana'ya geleceğini söyledi. Kılıç, film yarışmalarının son başvuru tarihinin 1 Nisan 2017 olduğunu, birinciye 7 bin 500 lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye 2 bin 500 lira para ödülü verileceğini belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığının ve diğer sponsorların bu projeyi desteklediğini, kan bağışının önemi ve bu hastalıkların sorunlarına dikkat çekmek için düzenlenen bir festival olduğunu belirtti.

Makedonya'da kongre yapılacak

Ali Kılıç, Kan Hastalıkları Federasyonu'nun bir diğer projesi olan Kan Hastalıkları Kongresi'nin çalışmalarına başlandığı ve bu kongrenin Makedonya'nın Ohrid kentinde gerçekleştirilmesi ile ilgili çalışmalar olduğunu, en kısa sürede duyuruların yapılacağını belirtti. Kılıç, kongreye bu alanda çalışmalar yapan akademisyenler, hastalar ve tıp fakültesi öğrencilerinin katılacağını sözlerine ekledi.

Kan Hastalıkları Federasyonu İlk Toplantısını Yaptı

Kan Hastalıkları Federasyonu İlk Toplantısını Yaptı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.