Karabük Üniversitesinde 2. Kitap Günleri

Karabük Üniversitesinde 2. Kitap Günleri

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Engelsiz Hayat Okuyan Toplum" temalı 2. Kitap Günleri etkinliğinin...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Engelsiz Hayat Okuyan Toplum" temalı 2. Kitap Günleri etkinliğinin açılışı yapıldı.

Turuncu kantin binasında gerçekleşen ve 16 Aralık'a kadar sürecek olan 2. Kitap Günleri etkinliğinde 230 yayınevinden 24 bin kitap öğrencilerle buluştu. 10 gün boyunca 12 farklı yazarın da imza ve söyleşi için yer alacağı etkinliğin açılışını Rektör Prof. Dr. Refik Polat yaptı.

Karabük Üniversitesi 2. Kitap Günleri'nin açılışında iki kolu olmayan ve ayakları ile resim yapan engelli 26 yaşındaki Ayşe Işık, azmi ve becerisiyle büyük ilgi gördü. Aynı zamanda yazar olan Ayşe Işık, ayaklarıyla Safranbolu evlerinin yer aldığı yağlı boya çalışması yaptı. 5000 Evler Yaşama Sevinci Özel Eğitim İlkokulu öğretmenlerinden Mutiye Dayıoğlu ise Braille Alfabesi (körler alfabesi) ile ilgili bilgi verdi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindekiler kitap sergisini gezerek kitap satın aldı. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Abdulaziz Damlahi de çizim tekniği ile yaptığı tabloyu Rektör Prof. Dr. Refik Polat'a hediye etti.

Karabük Üniversitesi 2. Kitap Günleri hakkında düşüncelerini aktaran Rektör Prof. Dr. Refik Polat, kitap ve okumaya yönelik Üniversitede birçok etkinlik düzenlediklerini söyleyerek "Kitap merkezli bir kültüre sahip olmak istiyoruz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Polat, 2. Kitap Günleri etkinliğinde bulunan engelli yazar ile görme engelli öğretmeni gördüğünde onların azimleri ve inançları karşısında duygulandığını da dile getirerek, herhangi bir engeli bulunmayan bireylerin bu azim ve başarıdan ders çıkarmaları gerektiğini de vurguladı.

Etkinliğin açılışının sonrasında Karabük Üniversitesi 2. Kitap Günleri etkinliğinin ilk gününe konuk olan Yazar Ayşe Işık, Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret ederek yapmış olduğu tabloyu hediye etti.

Karabük Üniversitesinde 2. Kitap Günleri

Karabük Üniversitesinde 2. Kitap Günleri

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.