Karabük Yeşilköy Köyü

Karabük Yeşilköy Köyü

Yeşilköy Köyü haberleri, Karabük Yeşilköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Yeşilköy Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Karabük Yeşilköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyüne özgü yemekler, Karabük Yeşilköy köyünün tarihi, Yeşilköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilköy, Karabük ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilköy Köyü Resimleri ve Yeşilköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karabük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Karabük Karabük Arası Kaç Km? Karabük Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Karabük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Karabük Yeşilköy Köyünde doğan biri var mı? Karabük Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilköy, Karabük ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Yeşil köy , Karabük ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Karabük tarihine ışık tutabilecek şirin ve tarihi eserlerle dolu bir köydür.İki mahalleden oluşmakta iken bu gün Kayacık adını alan mahallenin ayrılmasıyla bir mahalleden oluşan bir köydür.Eski adı olan Melise Köyü adını Filyos Çayı yatağına yakın olduğundan üretilen tatlı meyvelerden özellikle Dut , Şeftali ve Dağ Çileği (eğin ağacı) , arıcılığa uygun bir yer olmasından ve bal üreticiliğinden almıştır.
Melissa Officinalis:Köyümüze adini veren, bağ ve bahçelerde kendiliğinden yetişen, Türkçede Oğulotu, Limonotu, Kalpotu, Ariotu, olarak adlandirilan sifali bir bitkidir.Melise köyü'nün tarihi çok eskilere dayandığından geçmişi hakkında bir bilgi yoktur. Ören mevkiinde eski uygarlıklara ait kalıntılar bulunmuş olup yeterli araştırma yapılmamıştır.
Melise köyünün coğrafi ve kültürel özellikleri tüm Batı Karadeniz Bölgesini oluşturan Karabük, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Sinop illeri ile ortak özelliklere sahiptir. Özellikle Safranbolu yöresi adet, gelenek ve görenekleri, sosyal hayattaki etkinlikler, yemekler, düğünler, tarımsal faaliyetler, yöreye has konuşma şekli ile aynı renk ve özelliklere sahiptir.
Karabük Vilayet Konağı başlangıç olarak alındığında Zonguldak karayolu üzerinde 5. Km de yer almaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Genel olarak bir emekliler köyü görünümünde olup tarım ve hayvancılık küçük aile işletmeleri şeklinde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak ölçekte yapılmaktadır. Tarım olarak; bağcılık, bahçe bitkileri ve seracılık yapılmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.