Karapürçek Hocaköy Köyü

Karapürçek Hocaköy Köyü

Karapürçek Hocaköy Köyü haberleri, Karapürçek Hocaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karapürçek Hocaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Hocaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karapürçek Hocaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hocaköy köyü son dakika gelişmeleri, Hocaköy köyüne özgü yemekler, Karapürçek Hocaköy köyünün tarihi, Hocaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hocaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hocaköy , Sakarya ilinin Karapürçek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hocaköy köyü resimleri ve Hocaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karapürçek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karapürçek Sakarya Arası Kaç Km? Karapürçek Hava Durumu? Karapürçek Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Karapürçek Hocaköy Köyünde doğan biri var mı? Karapürçek Doğumlu Ünlüler Kimler?

HOCAKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hocaköy, Sakarya ilinin Karapürçek ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında net bilgi yoktur. Çok eskilere dayanan bir tarihi olduğu bilinmektedir. Eski dönemlerde birçok mahallenin ulaşım noktası olduğundan yolcuların gece konakladıkları bir mahalledir.

Sakarya il merkezine 17 km, Karapürçek ilçesine 3 km, İstanbul'a 170 km uzaklıktadır. Toprak yapısı çok güçlü ve verimli olan köy düzlük bir alandadır. Tarım ve yerleşime çok elverişlidir. Ayrıca Kanlıçay deresi bölgeye doğal bir güzellik katar. Çevresinde birçok tarihi ağaçları barındırmakadır. Ayrıca bölgede fındık üretimi oldukça önem taşımaktadır

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı, ebe ve doktoru vardır, ayrıca lojmanları mevcuttur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.