Kardelen Projesi İlk Meyvesini Verdi

Kardelen Projesi İlk Meyvesini Verdi

Ankara'nın Haymana ilçesinde kız çocuklarının okuması için başlatılan "Haymana'nın Kardelenleri" projesi ilk meyvesini verdi.

Ankara'nın Haymana ilçesinde kız çocuklarının okuması için başlatılan "Haymana'nın Kardelenleri" projesi ilk meyvesini verdi.

Haymana'nın birçok köyünde aileleri tarafından okutulamayan kız çocuklarını kapsayan ve 8 yıl önce başlatılan "Haymana"nın Kardelenleri" projesi ilk meyvesini Ataköy Mahallesinden verdi. Ailevi sıkıntılardan dolayı okuyamayan Duygu Çiçek, bugün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Hakkari Çukurca'ya atandı. Hayallerini yokluk içerisinde gerçekleştiren Çiçek, Hakkari'de okuyamayan kız çocuklarını okula kazandırmak için uğraşacağını söyledi.

Çiçek'i eğitime kazandıran isimlerden olan Haymana Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, "Dört yıl önce Çiçek'in, Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi mezuniyet töreninde okul ikincisi olarak belgesini aldıktan sonra yanıma gelip, "Önce Allah, sonra sizin sayenizde buradayım" sözleri hala kulaklarımda. O gün birbirimize sarılıp sevinç ve mutluluk gözyaşları dökmüştük. Duygu, o sözleri bugün yine tekrarladı, duygulandık. Bugün meslek hayatımdaki en özel ve anlamlı anları yaşadım. Bu mutluluk dünyalara bedel. Ne mutlu bana ki öğretmen olmuşum, Allahıma şükürler olsun. Duygu'ya kendisine verdiğimiz emekleri boşa çevirmediği için teşekkür ederim. Onun bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"En büyük hayalim kız çocuklarını eğitime kazandırmak"

Kendisinin Kürt kökenli olduğunu ve Hakkari'ye atanmadan önce doğuda görev yapmak oradaki öğrencileri vatanına milletine hayırlı bir öğrenci olarak yetiştirmek istediğini vurgulayan Çiçek, "Köydeki evimizde otururken, birden bire Enver Yurtdaş müdürüm ile bir kaç öğretmen kapımızı çaldı. Hiç bir şeyden haberim yoktu. Bayan bir öğretmen benim ile ilgilenirken, Enver Müdür babam ile görüşüyordu. Benim ile ilgilenen bayan öğretmen bana okumayı istersin değil mi dediğinde utangaç bir ses ile evet dedim. Bizim köyümüzde kız çocukları ilkokulu okuduktan sonra evlenir. Benim hayalim sadece okumaktı. Bu konuda da babamı ikna etmek, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Enver'e düşmüştü. Birden bire babam ile içeriye gelen Enver Müdürümüz ve öğretmenler bana müjdeyi verdi. Şimdi benim tek bir hayalim var. Hakkari'de Çukurca'da ki kardelenleri eğitime kazandırmak ve onları vatanına milletine hayırlı birer kardelen olarak yetiştirmek" ifadelerini kullandı.

Kardelen Projesi İlk Meyvesini Verdi

Kardelen Projesi İlk Meyvesini Verdi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.