Kayseri Hafıza Merkezi Faaliyete Geçiyor

Kayseri Hafıza Merkezi Faaliyete Geçiyor

Kayseri'nin görsel ve işitsel arşivini oluşturmak için kurulan Kayseri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (KAYHAM) çok daha geniş kapsamlı faaliyet gösterebilmesi...

Kayseri'nin görsel ve işitsel arşivini oluşturmak için kurulan Kayseri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (KAYHAM) çok daha geniş kapsamlı faaliyet gösterebilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Kayseri Araştırma ve Uygulama Merkezi için Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, üniversite yöneticileri ve Büyükşehir bürokratları katıldı.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK"

KAYHAM'ın Kayseri'nin görsel ve işitsel arşivini oluşturma konusunda uzun zamandır faaliyet gösterdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhammed Güven, "Bu merkezimiz Kayseri ile ilgili tüm bilgi ve belgeleri toplama gayretinde ve Kayseri'nin hafıza merkezi konumunda. Üniversite kampüsümüz içinde faaliyet gösteriyor. Biraz daha kurumsal bir kimliğe kavuşturup Kayseri'ye daha fazla mal ederek Kayseri ile ilgili araştırmalarda tüm dünyanın kullanımına açmak istiyoruz. Bu açıdan daha fazla desteğe ihtiyaç var. Bu işbirliği ile merkezin biraz daha kurumsal kimliğe kavuşturularak daha iyi çalışmasına temel olacak. Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizin bilimsel desteği, belediyemiz ve diğer kurumların da katkısıyla Türkiye'ye örnek bir çalışma olacaktır." dedi.

"ŞEHRİMİZ AÇISINDAN ÇOK DEĞERLİ BİR ÇALIŞMA"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bir taraftan belediyenin asli görevleri olan alt ve üst yapı çalışmalarını yaparken bir taraftan da şehrin tüm dertleriyle ilgili kaygı çektiklerini söyledi. Bu anlamda Kayseri için tüm projelerin içinde olmaya gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, "Kültür ve sosyal hayatın gelişmesine yönelik yatırım ve projelerde yer alıyoruz. Erciyes Üniversitemizin böyle bir konuda işbirliği teklifi gelince hemen kabul ettik. Kayseri'nin hafızasının oluşması, tüm bilgi ve belgelerin toplanması, bunların değerlendirilmesi ve yayınlanması şehrimiz açısından çok değerli bir çalışma olacaktır. İmzalayacağımız temel bir sözleşme. Hemen akabinde bu iş için uygun mekanın oluşması, uygun kadroların yeniden dizayn edilmesi konularında çalışacağız. Burada toplanacak bilgi ve belgelerin tamamının dijital ortamda arşivlendirilmesi, teknik altyapıların sağlanması, tüm dünyadan bu bilgilerin toplanması ve dünyaya açılması ayrı ayrı iş kalemleri. İnşallah bir taraftan üniversitemizin akademik yönü bir taraftan belediyemizin dinamik yönü birleşince Kayseri açısından olağanüstü güzel bir iş çıkacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Kayseri'nin görsel ve işitsel arşivinin oluşturulması için hazırlanan protokol Başkan Çelik ve Rektör Güven tarafından imzalandı.

Kayseri Hafıza Merkezi Faaliyete Geçiyor

Kayseri Hafıza Merkezi Faaliyete Geçiyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.