Kayseri’de 2016 Yılında 836 Bin Okuyucu Kütüphanelerden Faydalandı

Kayseri’de 2016 Yılında 836 Bin Okuyucu Kütüphanelerden Faydalandı

53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "2016 yılında...

53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "2016 yılında 836 bin okuyucu kütüphanelerimizden faydalanmıştır" dedi.

75. Yıl İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Müftüsü Şahin Güven, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, "Bilgi teknolojilerinin son hızla ilerlediği günümüzde kütüphaneler kullanıcılarına bilgiyi sunarken, gelişen teknolojileri de kullanmaktadırlar. Her ne kadar insan doğasına uygun kaynak kitap olsa da teknoloji, ulaşılmak istenen bilgiyi farklı ortamlarda talep edenlere de cevap vermektedir. Bilgi çağında olmamız, iş hayatının yoğunluğu ve 24 saatin yetmediği çalışma hayatında insanlar, bilgiye en kısa sürede ulaşma ihtiyacı duyduklarında teknoloji sayesinde bilgi kaynaklarına ne kısa zamanda ulaşıp bilgiden yararlanabilmektedirler. Bilginin bazen amaç sıklıkla da araç olduğu günümüzde bilgi merkezlerinin de önem artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise, "Günümüzde de kitaplar aynı önemini korumakta, ülkelerin gelişmişlik düzeyince kitap okuma alışkanlığının etkili olduğu görülmektedir. Kitaplar insanın fikir yapısını ve hayal dünyasını geliştirirken, okuyan insanlar bilen, gören ve aydınlatan insan olarak toplumlara yön vermektedirler. Bilgi çağını yaşadığımız bu yüzyılda bilginin hızla gelişmesine ve değişmesine, araştırmalar ile yeni bilgilerin doğuşuna tanıklık ediyoruz. Bu bakımdan bilgiye sahip olan, bilgiyi elinde tutan ülkeler gücü de elinde tutmakta ve yeni teknolojiler ile dünyaya yön vermektedirler. Çocuklarımız ve gençlerimizin kitap alışkanlığı kazanarak büyümeleri, bizleri bu yarışta öne geçirecek en önemli unsurlardan birisidir diyoruz. Çünkü biliyoruz ki bilgiyi arttırmanın en etkili yolu kitap okumaktır. Gelişmiş ülke toplumları sahip oldukları bilgilerin yüzde 55'ini kitap okuma yoluyla elde etmişlerdir. İl ve ilçelerimizde bulunan kütüphanelerimizin toplamda 301 bin kitap ile kitapseverlere hizmet veriyoruz. 2016 yılında 836 bin okuyucu kütüphanelerimizden faydalanmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 1 yıl içerisinde en çok kitap okuyan 2 öğrenci ve 1 öğretmene hediyeleri verildi ve sergi açıldı.

Kayseri’de 2016 Yılında 836 Bin Okuyucu Kütüphanelerden Faydalandı

Kayseri’de 2016 Yılında 836 Bin Okuyucu Kütüphanelerden Faydalandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.