Kelkit Belenli Köyü

Kelkit Belenli Köyü

Belenli Köyü haberleri, Kelkit Belenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Belenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Belenli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Belenli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Belenli Köyü son dakika gelişmeleri, Belenli Köyü ne özgü yemekler, Kelkit Belenli Köyü nün tarihi, Belenli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Belenli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Belenli Köyü , Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Belenli Köyü Resimleri ve Belenli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kelkit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kelkit Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kelkit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Belenli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kelkit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Belenli, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı "Barduz"dur. Barduz ismi önceleri buralarda yaşamış Ermenilerin vermiş olduğu 'Bardos' adından gelmektedir. Bardos aslen Ermenice'de "kapı" demektir. Belenli köyü, Erzincan'a açılan bir kapı niteliği taşımaktadır.
Gümüşhane iline 104 km, Kelkit ilçesine 28 km uzaklıktadır. Belenli Köyü, bahar aylarında yemyeşildir. Kışları soğuk ve çetin, yazları sıcak ve kuru geçmektedir. En yakın yerleşim birimi Karacaören Köyü'dür. Güneydoğu yamacında Güzyurdu Köyü vardır. Köyün yamacında bulunduğu Kazanan Dağı köyün yaylasını sahipler.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ancak yazları sıcak ve kurak geçmektedir.
Köyde yaşayanların ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca yazları köye gelen gurbetçilerin de köyün ekonomisine katkısı bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır fakat nüfus azlığı dolayısıyla hali hazırda kullanılmamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon hattı vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.