Kenan İmirzalıoğlu'nun Köyü Neresi

Kenan İmirzalıoğlu'nun Köyü Neresi

Köyleri araştıran bir site olarak ünlü oyuncularımızdan Kenan İmirzalıoğlu'nun da köyünü araştırdık. Acaba Kenan İmirzalıoğlu hangi köyden diye? Kenan İmirzalıoğlu'nun köyü, köyünün resimleri ve videoları haberimizde.

Bu haberimize konu olan ünlü oyuncumuz, şimdilerde Milyoner yarışmasının ünlü sunucusu, Kenan İmirzalıoğlu'nun köyünü araştırdığımızda kendimizi Ankara'nın Bala ilçesinin Üçem köyünde bulduk.

Bala Üçem Köyü Tarihçe

Üçem, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir mahalledir.Ankara iline 77 km, Balâ ilçesine 9 km uzaklıktadır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahalledeelektrik ve sabit telefon vardır.

Celâli hareketleri Ulu-Yörük (başlıca Sivas-Amasya Bölgesi), Boz-ok Oymakları , Ankara yörükleri , Konya bölgesinde yaşayan At-Çekenler gibi Orta-Anadolu ‘da yaşayan topluluklarında dağılmasına sebep oldu. Bu hareketlerin nisbeten son bulduğu zamanın hemen arkasından kışın Mardin ‘in güneyinde çölde kışlayan ve yazın Erzurum-Erzincan arasındaki yaylalarda yaşayan eski Ak-Koyunlu elinin kalıntısı Boz-Ulus da Orta-Anadolu bölgesine çıkageldi(1022-1633 tarihi). Bu elin eski yurdunda pek az bir kısmı kalmıştı. Boz-Ulus ‘un yurdunu burakarak Orta-Anadolu ‘ya gelmesinin ne gibi bir sebeb veya sebebler ile ilgili olduğu üzerinde vesikalarda bir kayda rastgelinmiyor. Bununla beraber Doğu ve Güney Doğu Anadolu ‘da dirlik düzenliğin ortadan kalkması ile Boz Ulus ‘un idarecilerin baskısına ve şakilerin saldırılarına maruz kalmaları bu göçmenin en başta gelen sebebi olmalıdır. Esasen Boz-Ulus , daha XVI. yüzyılda mahalli idarecilerin ektirmek ve köyler kurmak sureti ile yaylaklarını daraltmakta olduklarından daima şikayetçi idi. Hükümet , Boz-Ulus’ un Orta-Anadolu ‘ya gelişinden memnun olmadı. Anadolu ve Karaman beğlerbeğilerine fermanlar göndererek Boz-Ulus ‘un eski yerine yollanmasını emretti. Fakat bu emire hiçbir zaman tatbik edilmedi ve Boz-Ulus Orta-Anadolu ‘da kaldı. Yalnız daha sonraları ona bağlı bazı oymaklar vergi borçları yüzünden Adalar Denizi kıyılarına ve Balıkesir taraflarına kadar gittiler ve oralarda yerleşip kaldılar. Orta ve Batı-Anadolu ‘da Türkmen adlı oymakların görülmesi Boz-Ulus ‘un gelişi ile ilgilidir.

İkinci Viyana Kuşatması üzerine Avusturya ve müttefikleri ile başlayan harbin uzamasundan asker sıkıntısı çekilmeye başlanmıştı. Evvelce Türk oymaklarına ordusunda yer vermeyen devlet, 1102 yılında (1690) Avusturya ‘ya karşı yapacağı sefer için Türkmenler ‘den de asker istedi. Boz-Ulus , Haleb Türkmenleri , Yeni-İl , Dulkadırlı ve diğerleri bu sefere katıldılarsa da  Salankamen savaşında (Zilkade 1102-Ağustos 1690) top ateşine dayanamayarak savaş meydanından uzaklaştılar.

Aynı yılda devlet tarafından Türkmen oymaklarının tahribe uğramış bölgelerde yerleştirilmeleri işine girişildi. Orta-Anadolu ‘ya gelmiş bulunan Boz-Ulus , dört kümeye ayrılmıştı. Birinci küme Ankara ‘nın güney doğusundaki Bâlâ kazası dahilinde ve buna komşu yerlerde yaşıyordu. Bu kolun başında Tabanlu boyu bulunduğu için Boz-Ulus ‘un bu koluna bazan Tabanlu mukataası adı verilir. Bu kolu idare etmiş olan beğ ailesi Bâlâ ‘nın Üç-Em köyünde oturmuş olup, nesli bugüne değin devam etmiştir. Boz-Ulus beğlerinin mahalli idareciler ve merkez ile ilgili yazışmalara dair pek çok vesikadan müteşekkil zengin arşivi, aile nezdinde olmak üzere, zamanımıza kadar gelmiştir.

Kenan İmirzalıoğlu Kimdir, Nereli, Hangi Köyden?

Köyde doğup şöhret basamaklarını tırmananlardan biri de Kenan İmirzalıoğlu... 18 Haziran 1974'te Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Üçem köyünde dünyaya geldi. Babası Mustafa çiftçi, annesi Yıldız ise ev hanımı.

Kenan İmirzalıoğlu, 18 Haziran 1974 Tarihinde Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı Üçem köyünde dünyaya geldi. Baba adı Mustafa Anne adı Yıldız'dır. Kenan İmirzalıoğlu 12 yaşına kadar Üçem köyünde yaşadı. Aslen Türkmen'dir. Soyu Bozulus Türkmenleri'nin Tabanlı Aşiretine dayanan İmirzalıoğlu[1][2][3], orta ve lise öğrenimini Ankara’da teyzesinin yanında tamamladı. Ankara Çankaya Bahçelievler Deneme Lisesinden mezun oldu. Yüksek öğrenimini ise İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde tamamladı. Annesi Yıldız İmirzalıoğlu, Balâ ilçesine yakın bir ilçe olan Kırıkkale ilinin Keskin ilçesinin İğdebeli köyünden olup, Derviş İmirzalıoğlu adında Bir ağabeyi, Zübeyde Yasemin İmirzalıoğlu adında bir ablası vardır.

Kenan İmirzalıoğlu'nun ataları boy beyliğinden gelmektedir. 1690-91 Yıllarında celali isyanları sebebiyle asıl yurtları Erzurum Horasan'dan göç ederek Balâ havalisine yerleşmişlerdir.Ataları Balâ ilçesini ve Üçem köyünü kuran ailedir. Aile büyüklerinin Osmanlı devleti ile teması ve kayıtları bulunmaktadır. Kenan İmirzalıoğlu'nun Dedeleri 26 Aralık 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara'ya gelişinde Balâ'da karşılamış, bir gece evlerinde ağırlamış ve bu ailenin fikirlerini almıştır. Ve Eski Ankara Milletvekili İbrahim İmirzalıoğlu Kenan İmirzalıoğlu'nun amcasıdır.

1997 yılında Best Model of Turkey'nin elemelerine katılıp ve 4000 kişinin arasından ilk 20'ye seçilmiş, sonra da Türkiye Finalinde birinci seçilmiştir. Daha sonra birinci olduğu için Best Model of The World'e katılmış, birinci olmuş ve ilk defa bir Türk Erkeği Best Model of The World (Dünyanın En İyi Erkek Mankeni) olmuştur.

Deli Yürek adlı dizide canlandırdığı Yusuf Miroğlu karakteriyle yıldızı parladı. Alacakaranlık adlı dizide Uğur Yücel ile başrol paylaşmıştır. Yazı Tura adlı filmde rol almış ve Acı Hayat dizisinde Selin Demiratar ile başrol paylaşmıştır. 2008 yılında Kabadayı adlı filmde Şener Şen ve Aslı Tandoğan ile başrol oynamıştır. Son Osmanlı Yandım Ali adlı filmde ise Cansu Dere ile başrol paylaşmıştır. 2009 yılında Ejder Kapanı adlı filmde Uğur Yücel ve Berrak Tüzünataç ile başrol. 2009'da başlayan Ezel adlı dizide Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay, Berrak Tüzünataç, Tuncel Kurtiz ve Haluk Bilginer ile başrol paylaşmıştır. Ezel tüm Türkiye çapında ünlü olmuştur. 2012'de Osman Sınav'ın Yönetmenliğini üstlendiği Tuğçe Kazaz ile başrollerini paylaştığı Uzun Hikâye adlı Sinema Filminde oynamıştır. 2012'de başlayan Karadayı adlı dizide Bergüzar Korel ile başrol oynamıştır. Bu dizide "Mahir Kara" karakterini canlandırmıştır. 20 Mart 2018 tarihinde Mehmed: Bir Cihan Fatihi adlı tarih dizisinde Fatih Sultan Mehmed'i canlandırmıştır. 2012'de yeni dizisi için 4.000.000$ alarak Türkiye'de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücreti aldı.

İmirzalıoğlu, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararınca "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.