Kendi Vücut Ağırlığınızla Daha Sağlıklı Spor Yapın

Kendi Vücut Ağırlığınızla Daha Sağlıklı Spor Yapın

Bilinçsiz olarak yapılan ağırlık antrenmanlarının vücutta bir takım tehlikelere neden olduğunu bildiren Spor Antrenörü Meriç Şeker, kişilerin kendi...

Bilinçsiz olarak yapılan ağırlık antrenmanlarının vücutta bir takım tehlikelere neden olduğunu bildiren Spor Antrenörü Meriç Şeker, kişilerin kendi vücut ağırlıklarıyla daha sağlıklı ve daha kalıcı kaslara sahip olabileceğini belirtti.

Birçok insan zayıflamak veya kilo almak, sıkı bir vücuda sahip olmak ya da daha kaslı görünmek için spor salonlarında ya da evlerinde günlük periyotlarla spor yapıyor. Çoğu kişi yaptığı antrenmanlardan daha hızlı sonuç alabilmek ve istediği görünüme bir an kavuşabilmek için kendisine uygulanan programın dışına çıkarak vücutlarına gereksiz ağırlık yüklemesi yapıyor. Bu tür yaklaşımların ve fazla yüklenen ağırlıkların kasları fazla zorladığını vurgulayan Spor Antrenörü Şeker, kişilerin kendi vücut ağırlıklarıyla daha sağlıklı bir görünüme kavuşabileceğini söyledi.

"Kendi vücut ağırlığımızla daha sağlıklı ve kalıcı kas yapısı mümkün"

Spor salonlarında bir çok kişinin bilinçsiz bir şekilde antrenman yaptığını ifade eden Meriç Şeker, "Spor salonlarında antrenman esnasında gereksiz bir ağırlık yüklemesi yapıyorlar vücutlarına. Tabii uyaran ya da birebir eğitmen olmadığı için kişi bilinçsiz antrenman yapıyor. Orada çalışan eğitmenler de herkese yetemiyor. Bilinçsiz antrenman yapıldıktan ya da gereksiz ağırlık yüklendikten sonra sakatlıklar meydana gelebiliyor. Bunun için daha bilinçli ya da vücut ağırlığı (body weight) antrenmanların tercih edilmesi lazım. Vücut ağırlığı antrenmanlarıyla kişi fonksiyonel antrenmanlar yapabilir. Buna örneği TRX antrenmanları dahil edilebilir. TRX antrenman ise iki kayıştan oluşan bir alettir. Taşıması ve elde etmesi son derece kolaydır. Her yerde antrenman yapılabilir bununla. Ağaca duvara, kapıya asılabiliyor. Kişi bununla kendi vücut ağırlığıyla yer çekimine karşı bir direnç sağlayarak bütün vücudunu çalıştırabilir. Böylece daha sağlıklı ve daha kalıcı kas yapısına sahip olunur" dedi.

"Gereğinden fazla ağırlık kaldırmamak gerekiyor"

Bilinçsiz yapılan antrenmanların ve gereksiz ağırlık yüklemelerinin sağlığa zararlı olduğuna dikkat çeken Spor Antrenörü Meriç Şeker, "Haftada 3 gün 30 dakika antrenman yeterli olacaktır. Tüm vücudu çalıştıracak bir antrenman sistemi uygulaması lazım. Kişi nabzını çok hızlandıran antrenmanlar olduğu için yağ yakımını çok hızlandırır. Yanlış ya da gereğinden fazla ağırlık kaldırıldığında bel fıtığı, boyun fıtığı, düzleşmeler ve kas sıkışması gibi bu tarz hastalıklarla karşılaşılabiliyor. Özellikle bel fıtığı zaten kişinin tüm yaşamını bitiriyor. Bunları önlemek için de bilinçli spor yapmaya yönelmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kendi Vücut Ağırlığınızla Daha Sağlıklı Spor Yapın

Kendi Vücut Ağırlığınızla Daha Sağlıklı Spor Yapın

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.