Kepez’de Okul Bahçeleri Renkleniyor

Kepez’de Okul Bahçeleri Renkleniyor

Kepez Belediyesi ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okulların bahçelerine, matematik ve takım çalışması ve sosyal hayatı pekiştiren rengarenk oyun alanları...

Kepez Belediyesi ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okulların bahçelerine, matematik ve takım çalışması ve sosyal hayatı pekiştiren rengarenk oyun alanları çiziyor.

Kepez Belediyesi, geçmişte başlattığı okul bahçelerine oyun çizme projesini genişletiyor. Daha renkli ve kapsamlı şekilde devam eden proje kapsamında köşe kapmaca, yağ satarım bal satarım, seksek, pusula ve labirent gibi geleneksel çocuk oyunları okul bahçelerinde rengarenk boyalarla yerini alıyor. Onlarca ilk ve orta dereceli okulu kapsayan proje kapsamında Altınova İlkokulu bahçesini çocukların zeka gelişimi, birlik ve beraberlik duygularını geliştirecek oyunlar çizildi.

Özellikle teneffüslerde çocukların enerjilerini doğru şekilde kullanarak zekalarını geliştirmelerine zemin hazırlayan oyunlar, matematik ve denge konularına vurgu yapıyor. Sosyalleşme açısından da çocukların yeni arkadaşlık bağları kurmalarını sağlayan çizimler, Kepez Belediyesi ekipleri tarafından bir çok okulda devam ettiriliyor. Çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan bu oyunlar, 10'ar dakikalık teneffüsleri de eğitim alanına dönüştürüyor.

Sosyo ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerin öncelikte olduğu uygulama çocukları tarafından, eğlenceli oyunlar olarak görülüyor. Yeni oyunlarına kolay adapte olan ilk ve orta öğretim öğrencilerin oyunlar aracılığıyla okulu olan bağlılıkları da artıyor. Belli dönemlerde farklı okullarla devam ettirilecek uygulama, eğitim alanında dev adımların atıldığı Kepez'de rengarenk okul bahçeleri ve oyun oynarken gelişen öğrencilerle devam ettirilecek.

Kepez’de Okul Bahçeleri Renkleniyor

Kepez’de Okul Bahçeleri Renkleniyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.