Keşan Şabanmera Köyü

Keşan Şabanmera Köyü

Şabanmera Köyü haberleri, Keşan Şabanmera köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şabanmera köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Keşan Köyleri arasında yer alan Şabanmera köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşan Şabanmera köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şabanmera köyü son dakika gelişmeleri, Şabanmera köyüne özgü yemekler, Keşan Şabanmera köyünün tarihi, Şabanmera köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şabanmera köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şabanmera, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şabanmera Köyü Resimleri ve Şabanmera köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Keşan Şabanmera Köyünde doğan biri var mı? Keşan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şabanmera, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür.

Şabanmera halkı 1877 yılındaki Osmanlı Rus savaşında Bulgaristan'dan buraya göç etmek zorunda kalmıştır. Bulgaristan'da odun kömürü imal ederek geçindikleri için şimdiki yerlerindeki ormanlık alan bu göçmenlere cazip gelmiş ve şimdiki yerlerine yerleşmişlerdir.

Bu köyün arazisi göçten önce yerleşimi olmayan boş bir meradır ve Şaban adlı yaşlıca birine aittir. Vefatından önce araziyi göçmenlere miras bırakan Şaban bey nedeniyle buraya Şaban'ın merası denmiştir. Tabii bu isim yerleşimden sonra zamanla Şabanmera köyü olmuştur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.